Nors iš anksto įrengtos brangios scenos neradau, žiemos simbolis Morė lyg gražuolė lietuvaitė stovėjo ant žemės, švietė nedaug prožektorių, bet liaudiška, džiugi muzika V. Kudirkos aikštėje skambėjo garsiai ir galingai. Gražios Užgavėnių kaukės energingai šoko, trepsėjo, kraipė šonus ir paaukštintas ,,galvas".

Įdomiausiai ginčijosi renginio vedėjo raginami bei tramdomi Kanapinis ir Lašininis. O žmonių minia vis turėjo kurį nors palaikyti, vis balsavo keldami rankas, trepsėdami kojomis tai už vieną, tai už kitą. Jau betemstant, bediskutuojant paaiškėjo, kad vis tik aukštaičių atėjo daugiau, negu kitų tarmių atstovų: žemaičių, dzūkų, suvalkiečių ir klaipėdiečių.

Ir mes, aukštaičiai, smarkiau balsu ir judesiais ,,šildėme žemę", kad greičiau ateitų pavasaris. O įtaigaus Lašininio ,,partija" irgi nesnaudė, nes girdėjo, kad lašiniai - gerovės pagrindas, o lašiniuočiai, maldavę Žiemos dar neišeiti, ko gero, laimės po vieną slidę kasdien...

Iš laidos ,,Duokim garo" atsiradęs Steponas apdovanojo įdomiausių kaukių savininkus. Labai daug mamų su vaikais fotografavosi prie tautiškais drabužiais aprengtos Morės. Visi apsidžiaugėme, kad Morės kol kas nesudegins, bet parduos varžytinėse.

Jas laimėjo ir už 400 litų Morę nusipirko Vilniaus mokytojų namų kultūros renginių vadovas Juozas Žitkauskas. Jis pakvietė švęsti tikrųjų Užgavėnių antradienį, 2013 metų vasario 12 dieną Mokytojų namų kiemelyje 18 valandą. Žadėjo vaišinti blynais ir sudeginti Morę... O prieš tai ją parodysiąs dar keliuose Lietuvos miestuose.

Žmonių minia kelis kartus sutartinai šaukė „Žiema žiema, bėk iš kiemo“. Buvo linksma ir smagu – Lašininis grubiai nesimušė su Kanapiniu kaip būdavo anksčiau. Jau po 18 val., „po darbo laiko“ visi dainavome polką „Kiškelis kazokėlis“. Gražių rankdarbių, suvenyrų bei maitinimo palapinių žmonės, darbuotojai Gedimino prospekte susirinko savo ,,žaislus" iki kitos mugės. Iki pasimatymo blynų Užgavėnių šventėje!