Anksčiau apleistus pastatus mėgęs fotografuoti Simonas prisipažino dabar tai darantis rečiau. Vis dėlto, jo galvoje gimė idėja parodyti, kaip gali pasikeisti pastatas, jei juo nebus rūpinamasi. Tuomet Simonas nusprendė sukurti tokių nuotraukų kolekciją, kurios pirmuoju eksponatu ir tapo Lentvario dvaro manipuliacija.

Fotografo teigimu, nuotrauka sukurta iš kitų dviejų kadrų – vienas jų darytas su dronu.

„Pats gražiausias dvaras, kokį Lietuvoje esu matęs, yra Lentvario, ir jis jau turbūt kokius 8 metus atrodo apleistas ir nyksta, griūna. Mano idėja buvo parodyti, kad jis dar nėra sugriuvęs, bet griūva ir reikia į tai atkreipti dėmesį“, – sakė Simonas.

Prie pirmosios fotomanipuliacijos gamybos jis užtruko, nes tai – pirmas toks jo darbas, tačiau tęsti jų gamybą Simonas planuoja ir toliau. Tiesa, kas bus vaizduojama jose, jis kol kas neatskleidžia.

DELFI primena, kad Lentvario dvaras buvo pastatytas XVI a., šalia Lentvario ežero. Lentvario dvaro sodyba yra įtraukta į Kultūrinių vertybių registrą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)