Jau apie dešimtmetį Klaipėdoje veikiantys gyvūnų globos namai priversti skubiai kraustytis į naujas patalpas – savivaldybė nesutiko pratęsti patalpų nuomos sutarties. Nors prašyta leisti likti patalpose nors iki pavasario, kada išsikraustymas būtų daug lengvesnis, tačiau prašymas nebuvo išgirstas. Savo sprendimo savivaldybė nekomentavo.

„Šie gyvūnų globos namai Klaipėdoje buvo pirmieji. Gyvūnų globa anksčiau čia rūpinosi autotransporto įmonė. Tada gyvūnai buvo žiauriai žudomi, vargu, ar tai buvo galima pavadinti globa,“ – prisimena gyvūnų globėjai. Kai Klaipėdoje įsikūrė „Nuaras“, beglobių gyvūnų likimas pasikeitė – jie ne tik gavo progą įsikurti laikinuose namuose ir nevalkatauti gatvėmis, bet ir surasti naujus šeimininkus.

Deja, bet dabar beglobiams teko naujas išbandymas – jiems skubiai teko apleisti senąsias patalpas ir kraustytis į naujas, visiškai nepritaikyas gyvūnams. Tiesa, dalis beglobių laikinai vis dar glaudžasi senuosiuose „Nuaro“ globos namuose (Kalotės km.), kiti jau įkurdinti naujuose, esančiuose Kalnuvėnų kaime (Klaipėdos raj.). Pastarieji vis dar remontuojami, čia reikia daug pertvarkų, nes patalpos buvo pritaikytos aotomobilių perrinkimui ir remontui. Gyvūnų globėjai tikisi, kad pavyks greitai visiškai įsikurti, bet tam reikia visuomenės paramos.

Beglobiai gyvūnėliai priversti gyventi ne itin tinkamomis sąlygomis, tad turime kuo skubiau jiems padėti.  Paremti Klaipėdos beglobiukus galite aukodami pinigėlius į šią sąskaitą:

GYVŪNŲ GLOBĖJŲ ASOCIACIJA

Į. kodas: 135468522

Ūkio bankas Kauno skyrius. Banko kodas – 70117

Atsiskaitomoji sąskaita – LT93 7011 7000 0170 0937

SWIFT code UKIO LT 2X

Taip pat galite remti įvairiomis statybinėmis medžiagomis, būdomis ar kitais remontui bei gyvūnų įkurdinimui reikalingais daiktais. Kiekvieno Jūsų pagalba yra itin svarbi!

Žinoma, geriausia Kalėdinė dovana beglobiukams būtų tikri namai. Jų nepakeis net ir geriausiai įrengta prieglauda. Klaipėdos globos namuose „Nuaras“ yra gyvūnų, kurie jau ne pirmus metus tikisi surasti mylinčius šeimininkus.

Vienas tokių ilgamečių prieglaudinukų yra Dikas Pankas – šis šunelis jau penktus metus tikisi surasti gerus šeimininkus. Kadaise jį išdavė pats šeimininkas – dar visai jauną atvedė į veterinarijos kliniką su prašymu eutanazuoti. Gyvūnų globėjai negalėjo taip pasielgti su sveiku šunimi, todėl nusprendė suteikti jam progą surasti naujus namus.

Dar vienas Dikas – šunelis, tapęs prieglaudos simboliu. Čia jis leidžia jau devintus metus! O kiek dar kitų, kurie gal ir ne taip ilgai yra prieglaudoje, bet vis tiek laukia nesulaukia, kada bus priglausti kokio geraširdžio žmogaus. Padėkite išsipildyti jų svajonei! Jei svarstote įsigyti augintinį, kodėl „neįsivaikinus“ jo iš globos namų? Sakoma, jog beglobiukai – patys geriausi draugai. Jie visą gyvenimą jaučiasi dėkingi savo išgelbėtojui ir dėl jo yra pasiryžę padaryti bet ką.

Gyvūnų globėjų asociacija, parėmusi „Nuarą“ sunkiu momentu, prašo visų Jūsų nelikti abejingais. Juk artėja pačios gražiausios metų šventės, kurių metu norisi dalintis gerumu, tad pasidalinkime šiluma su tais, kuriais daugiau nėra kam pasirūpinti. Padėkime Klaipėdos beglobiukams įsikurti šiltuose ir jaukiuose namuose.