„Dievas (bažnyčios pavidalu) arčiau žmonių. Tiek gyvų, tiek mirusių – pirma šovusi mintis išvydus tokį vaizdą šalia Rumšiškių miestelio (Kaišiadorių raj.) kapinių spalio 30 – lapkričio 3 dienomis. Neklausiu, ar tai teisėta, ar gauti visi reikalingi leidimai tokiam „statiniui“ ir tokiai neva bažnytinei veiklai vykdyti, neklausiu, ar atliktos visos „pajamų – aukų“ registravimo operacijos, nes „aukotojų“ sąrašas buvo ant stalelio už langelio, neklausiu, ar pateiktos visos reikalingos deklaracijos VMI nes bažnytinių paslaugų įkainiai buvo viešai pakabinti ant „namelio“ sienos, ir neklausiu ar tai jau yra aukos, ar bažnyčios tam tikrų „tarnų“ reketas, net neklausiu, ar taip gali elgtis bet kuris bet kurioje vietoje (ši vieta pasirinkta nepaprasta, ant tako į kapines), net neklausiu, kuo šie ratukai skiriasi nuo Pupų dėdės aukas renkančios transporto priemonės, klausiu, ar tai moralu ?“, - rašė skaitytojas.

DELFI kreipusis į kleboną Kazį Gražulį, jis nurodė pats šioje akcijoje nieko blogo nematąs. „Parapijos klebonas gali aukas rinkti parapijos teritorijoje, kur jisai nori, turi tokią teisę. O čia Visų Šventųjų proga prie kapinių pastatėm vagonėlį, žmogų pasodinom, kad žmonėms būtų patogiau ir tiek“, - kalbėjo jis.

K. Gražulis mano, kad pasipiktinimą galėjo sukelti tai, jog klebono brolis – Seimo narys Petras Gražulis. „Mano brolis Seimo narys, tai ieško visur priekabių, nori apie jį rašyti, tai tada reikia apie visą giminę rašyti, šiauduką kokį pamatė...Aš čia niekuo nenusikaltau, nei prieš bažnyčią, nei prieš valstybės įstatymus“, - teigė klebonas

Jis patikino, kad žmonės galėjo aukoti bažnyčiai tiek, kiek patys nori, o tokias akcijas planuojama rengti ir toliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)