„Mano sprendimas prisijungti prie ESN buvo geriausias sprendimas gyvenime. Čia sutikau didžiulę įvairovę skirtingų bei nuostabių žmonių. Ne tik daviau šiai organizacijai, bet ir gavau visko be galo daug. Atėjusi čia supratau, ko iš tikrųjų noriu ateityje – radau savo nišą. Be galo dėl to džiaugiuosi! Žinant ko noriu, mano gyvenimas atrodo daug lengvesnis, nes siekiu būtent tų tikslų, kuriuos esu užsibrėžusi. Manau ESN puiki vieta tobulėti kaip asmenybei“, - teigia ji.

Ji dalijasi savo įspūdžiais, įgyta patirtimi ir atskleidžia galimybes dalyvaujant ESN Vilnius University veikloje.

- Kokios saviraiškos galimybės yra ESN Vilnius university organizacijoje?

- Galima realizuoti save daugelyje įvairių veiklų. Visų pirma, bendravime su žmonėmis iš viso pasaulio. Susirasti draugų čia labai paprasta. Be abejonės, galima realizuoti save veikloje, kuri itin žavi. Meninė sritis nėra pamirštama. Kiekvieno talentas yra pastebimas ir reikalingas. Pačiai teko proga parodyti savo talentą dainuojant miniai žmonių kartu su gera drauge Erika Janušauskyte.

Be viso to, mėgstantiems keliones ar finansus bet kada galima prisijungti prie komitetų veiklos ar tapti jų koordinatoriais. Tai puiki galimybė realizuoti save, išmokti kažką naujo, esant poreikiui išmokti vadovauti suburtai komandai. Galbūt kažkam tai bus lemtingas momentas, nuo kurio prasidės visa ateities karjera ar bus atrasta sava vieta po saule, kas čia žino...

- Koks pats didžiausias pasiekimas savanoriaujant šioje organizacijoje?

- Didžiausias mano pasiekimas yra žingsnis į valdybą. Esu be galo dėkinga draugei, kad mane pastūmėjo, nes labai džiaugiuosi prisijungusi prie komandos. Bet pasiekimai kaip žinia yra ir moraliniai. Šiuo atveju galiu tik padėkoti visai organizacijai, kad suteikė daugiau pasitikėjimo savimi ir laisvumo bendravime. Šiuo metu daugausiai reiškiuosi savo komiteto veikloje – IT. Iš pradžių atėjusi nelabai žinojau, ką reikės daryti ir maniau, kad bus sunku ir nesugebėsiu tinkamai susitvarkyti su savo pareigomis. Bet dabar man be proto patinka tai, ką darau.

Didžiulis privalumas yra tai, kad išmokau labai daug. Niekada nebūčiau pagalvojus, kad bus taip įdomu ir kartu naudinga tapti viena iš valdybos narių. Planuoju likdama šioje pozicijoje dar pusmečiui nuveikti dar daugiau savo organizacijos labui ir parodyti, kad esu ambicinga bei galiu pasiekti viską šimtu procentų įveikdama bet kokius sunkumus.

- Kokia buvo pati įsimintiniausia akimirka?

- Įsimintinų akimirkų buvo daug. Jų dėka susipažinau su nuostabiais bei tokiais kaip ir aš pašėlusiais žmonėmis, kurie man padeda tobulėti ir realizuoti save. Galiu paminėti vieną akimirką, kuri mano atmintyje liks ilgam. Man, kartu su kolege Erika, buvo suteikta proga padainuoti vakarėlyje, skirtame Erasmus mainų programos studentams viename Vilniaus klubų. Tai, ką jauti tuo metu, kai kartu su tavimi dainuoja dar kelių šimtų žmonių minia, yra nenusakoma!

- Kodėl kiti studentai turėtų prisijungti prie šios organizacijos veiklos?

- Rekomenduočiau visiems prisijungti prie ESN Vilnius University dėl daugybės priežasčių. Tai nepaprasta patirtis. Atrodo, jog tai yra savanoriškas darbas už kurį nieko nesitikima mainais, bet tai ką gauname čia, brangiau už bet kokius pinigus. Tai yra patirtis, naujos pažintys, draugai, galimybės, tobulėti, pažinti kitas kultūras ir net aplankyti kitas šalis. Tačiau visų svarbiausia – geros emocijos, kurias galima jausti kasdien padarius kažką nepaprasto organizacijos labui.

- Ar savanorystė ESN Vilnius University susijusi su studijomis?

- Mano savanorystė ESN veikloje ne tik siejasi su mano studijomis, bet jas dar ir papildo. Studijuoju anglų-ispanų, dėl to turiu puikias galimybes praktikuoti abi kalbas. Jaučiuosi be galo gerai supratusi, kad galiu nuolat taikyti teorines žinias praktikoje ir matyti rezultatą. Juo labiau, kad galiu ne tik kalbėti kita užsienio kalba, bet, be viso to, rašyti straipsnius ar juos versti. Manau, kad geriausias būdas išmokti kalbą yra būtent jos vartojimas.

Esu lingvistė, tad neturiu nieko bendro su skaičiais ar juo labiau kompiuteriais. Taigi, net nepaisant to, kad komitetas, kurio koordinatorė esu, nėra susijęs su tuo, ką mokausi universitete, tai man nėra problema. Po debiuto ESN Vilnius University valdyboje galiu pasakyti, kad įgijau naujų žinių dirbant kompiuteriu, o tiksliau, internetinių puslapių vadybos srityje. Tai turi įvairiapusės naudos. Galėsiu įrašyti dar vieną reikšmingą patirtį į savo gyvenimo aprašymą ir parodyti būsimam darbdaviui.