Ignaliniečius pasveikinęs ir gražios šventės palinkėjęs rajono meras Bronis Ropė dėkojo visiems, kurie prisidėjo gražinant miestą ir atsiliepė į kvietimą sutvarkyti bei papuošti savo namus, kiemus bei aplinką.

Šią jubiliejinę vasarą Ignalina išties pasitinka labai pagražėjusi ir atsinaujinusi. Vėliau prasidėjo dviračių žygis „Meilės žiedu apjuoskime Ignaliną“. Mažieji triratukais ir dviratukais apvažiavo Laisvės aikštę, o suaugusieji – visą miestą, trumpam stabteldami atsinaujinusiame paplūdimyje prie Gavio ežero, kur juos pasveikino miesto seniūnas Valentinas Rumbutis. Žygių dalyviai taip išreiškė savo meilę miestui. Laisvės aikštėje jie džiaugsmingai sutikti ir pavaišinti ledais.

Minint Vaikų gynimo dieną jau kelintus metus patiems jauniausiems gyventojams iškilmingai įteikiami simboliniai „Mažojo ignaliniečio pasai“, kuriuose užrašyti nuoširdžiausi sveikinimai: „Ignalina – tavo gimtasis kraštas. Tavo pradžių pradžia, tyra lyg lelijos žiedas. Tavo mažos pėdelės ant smėlio, tavo žvilgsnis į didelį dangų... Koks džiaugsmas, kad gimei, kad esi šiam pasauliui ir šiai gražiai žemei. Tam, kad vardas garsiai skambėtų, kad darbai būtų gėrio pilni...“.

Šiemet pasus gavo 46 praeitais metais gimę mažyliai. Jaudinančiai gražios akimirkos – lipo ir lipo į sceną laimingi ir išdidūs tėveliai, rankose laikydami savo brangiausius žmogeliukus, smalsiai besidairančius ir dar nesuprantančius, koks kiekvienas iš jų yra svarbus ne tik savo tėveliams, bet ir gimtam miestui, Lietuvai.

Kiek didesni vaikučiai Ignaliną piešė kreidelėmis ant asfalto. Jie rūpestingai išmargino prie aikštės esančius šaligatvius, sukūrė spalvotą vaikystės pasaulį „Laiminga Ignalina ir aš“. Gražiausių piešinukų autoriams įteiktos organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dovanėlės.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė vaikams palinkėjo nepamirštamų atostogų akimirkų ir apdovanojo savivaldybės organizuoto piešinių konkurso „Mano Ignalina“ nugalėtojus. Konkurso dalyviams buvo siūlyta atkreipti dėmesį į gražiausias Ignalinos miesto vietas, naujus objektus, šventes ir tradicinius renginius.

Konkurse dalyvavo Ignalinos kultūros ir sporto skyriaus Dailės studijos, Ignalinos rajono ir Vidiškių gimnazijų, Mielagėnų, Kazitiškio skyrių, Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės bei Naujojo Daugėliškio vidurinės mokyklos mokiniai. Darbai išties labai įvairūs, įdomūs, žavintys gražiomis ir netikėtomis idėjomis. Iš 115 gautų piešinių atrinkta 10 geriausių darbų. Jų autoriams skirti mero diplomai bei atminimo dovanėlės. Visus piešinius galima pamatyti Kultūros ir sporto centro Etninės ir muziejinės veiklos skyriuje surengtoje parodoje.

Šventiniame koncerte „Vaikai gimtajam miestui“ savo programėles pristatė darželinukai, rajono mokyklų mokiniai – dainininkai, šokėjai - Kultūros ir sporto centro kolektyvai.  Koncertavo Ignalinos rajono gimnazijos vokalinė grupė bei svečiai iš Zarasų - roko grupė "Mindrauja". Scenoje pasirodė sportininkai – Europos fitneso čempionas A.Pauliukevičius su savo draugais. Vakare ignaliniečius linksmino Ruslanas Kirilkinas ir legendinė grupė „Rondo“.


--
Dalyvavai šiame renginyje? Siųsk nuotraukas el. pašto adresu renginiai@delfi.lt. Nuotraukos pavadinime nurodykite autorystę (be lietuviškų raidžių).