Abotabado mieste jau trejus metus gyvenanti 24-erių moteris DELFI telefonu pasakojo, kad apie pirmą nakties išgirdo sprogimą, o už penkiolikos minučių per žinias buvo pranešta, jog nukrito sraigtasparnis. „Su vyru nustebome, kaip tokiu metu tai galėjo nutikti.

Būna čia visokių karinių pratybų, bet jos vyksta dieną. Ryte vyras įsijungė televizorių ir per žinias jau rodė Baracką Obamą, kuris sakė, kad Bin Ladenas nukautas. Buvo parašyta, kad tai įvyko mūsų mieste“, - sakė ji.

Būgštauja, kad taps nesaugu

Kaip reaguoja aplinkiniai, moteris, auginanti vos 8 dienų sūnelį, negalėjo plačiai papasakoti, aiškino, kad nebuvo išėjusi iš namų. Farmacijos versle dirbantis jos vyras ryte tik susiskambino su keliais draugais, pasiteiravo, ar jie girdėjo sukrečiančią naujieną. Kai DELFI telefonu kalbėjosi su Aurelija, jos sutuoktinis dar nebuvo grįžęs iš darbo, tad vyraujančiomis nuotaikomis nepasidalino.

Abotabadas, Pakistanas, E.Radžiūno nuotr.
Pati moteris ir jos vyras nuogąstauja, kad ramus gyvenimas Abotabado mieste gali susidrumsti: „Anksčiau Abotabade nebūdavo jokių teroristinių išpuolių. Mano vyras mano, kad taip buvo būtent todėl, kad čia slėpėsi Bin Ladenas - „al Qaeda“ nenorėjo čia nieko organizuoti, kad neatkreiptų dėmesio ir policija neimtų čia nieko ieškoti. Dabar gali tapti pavojingiau.“

Su vyru susipažino internetu

Tačiau apskritai, pasak Pakistane gyvenančios lietuvės, ši šalis nėra tokia pavojinga, kaip kad kuriamas jos įvaizdis žiniasklaidoje.
Aurelija jau trejus metus ištekėjusi gyvena šioje šalyje. Menotyrą Lietuvoje studijavusi moteris – meilės emigrantė. Ji su vyru susipažino internetu prieš septynerius metus ir galiausiai pasiryžo išvykti gyventi į mylimojo tėvynę.

Moteris palaiko ryšį su Lietuvoje esančiais artimaisiais – nesykį ją lankė šeimos nariai. DELFI apie Abotabade gyvenančią dukterį pranešė jos tėvas Evaldas Radžiūnas. Jis redakcijai atsiuntė ir nuotraukų iš Abotabado.

DELFI dėkoja skaitytojui už informaciją ir nuotraukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją