Penkiose sostinės degalinėse – dviejose „Lukoil“, dviejuose „Statoil“ ir „Kvistija“ - apsilankęs vairuotojas ieškojo langų skysčio, kuris neužšaltų neigiamoje temperatūroje. „Naktimis sinoptikai praneša iki -10 ir -11“, - paaiškino jis. Vis tik, vairuotojo teigimu, šios prekės – žieminio langų skysčio - nei vienoje iš degalinių jam rasti nepavyko.

Kad prekė nebeparduodama, patvirtino ir vienoje iš degalinių dirbusi pardavėja. „Klausiau pardavėjos, ji net supyko – sako „nebeturim, nes pavasaris“, - teigė vyriškis, degalinės darbuotojai paaiškinęs, kad ne žieminis skystis dėl oro sąlygų užšals. - Ji sakė, kad žino, jog užšals, bet „ką daryt, kad tas pavasaris neateina“.

DELFI apie tai, ar degalinėse vis dar galima rasti žieminio langų skysčio pasiteiravo degalinių atstovų. Degalinės „Kvistija“ mažmeninės prekybos direktorė Aldona Pocevičienė teigė, jog specialiai prekiauti šia preke nebuvo nustota. „Pavyzdžiui čia, Žemaitijoje, kiek dariau revizijas, neseniai visose degalinėse buvo šio langų skysčio, - sakė ji. - Čia paprasčiausiai buvo, kad išpirko ir gal tuo momentu nebuvo padarytas užsakymas. Kad jo nevežtų, tai tikrai nėra tokio dalyko“.

„LUKOIL BALTIJA“ prekių ir paslaugų pardavimo skyriaus darbuotoja sakė, kad bent jau pigesnio žieminio langų skysčio yra ne visose degalinėse. „Kai kuriose degalinėse yra, kai kuriose nėra. Mes, kad fiziškai išimti (iš prekybos – DELFI), tikrai neišėmėm. Sakysim, brangių skysčių tikrai dar turėjo būti, gal klientas paprasčiausiai nenorėjo brangaus skysčio, o pigių gamintojas nutraukė gamybą ir viskas“, - paaiškino ji.

Degalinės darbuotoja nurodė, kad už trūkumą atsakingas pats gamintojas, nutraukęs pigaus žieminio langų skysčio gamybą. „Gamintojas (...) sprendžia kiek pagaminti. Nėra dar buvę nei vienų metų, kad nebūtų grąžinimų. Visada prekiaudavom ir gamindavo iki kovo pabaigos. O dabar, kadangi jau balandžio vidurys, jie tikrai nebegamina to žieminio skysčio“, - sakė ji.

„Statoil“ atstovė žiniasklaidai Daiva Jokšienė DELFI taip pat nurodė, kad žieminio langų skysčio yra dalyje jų degalinių. Kadangi žieminis skystis pradėtas keisti į vasarinį, degalinėse parduodamos likusios atsargos, o kur jų nebėra - skysčio galima ir neberasti. D. Jokšienė taip pat pabrėžė, kad vasarinis langų skystis neužšala temperatūrai siekiant -5 laipsnius šalčio, tad vairuotojai , jei leidžia oro sąlygos, gali naudoti ir jį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)