Vasario 8-tosios vakarą šuniukų pažiūrėti atvyko vyriškis, prisistatęs gyvenantis šiek tiek už Vilniaus, nuosavame name. Šuniukų šeimininkei vyras nesukėlė jokių įtarimų, žadėjo puikias gyvenimo sąlygas, sakė, kad namuose jau laukia trys vaikai. Nors važiavo dėl kitos kalytės, šiek tiek pavėlavo, tad teko rinktis iš dviejų likusių. Išsirinko, glostė, sudarė tikrai patenkinto ir užtikrinto žmogaus įspūdį.

Po poros valandų Ieva nusprendusi įsitikinti, kad kelionė namo praėjo sklandžiai, paskambinusi tiesiog apstulbo: pakėlęs ragelį vyriškis, kartojo, kad čia ir dabar kalytę meta lauk, kad jam jos nebereikia, nebepatinka. Žinoma, Ieva maldavo, kad neišmestų, kad tuoj pat atvažiuoja atsiimti (kalytę pasiėmęs vyras teigė esąs stotyje). Kai Ievos vyras nuvyko į stotį, nieko nerado. Žinoma, skambino vėl, tuomet vyriškis jau teigė esąs Trakų stotyje. Nuvažiavo - ir ten nieko. Po dar vieno skambučio, vyriškis sakė, kad neva išsikrauna mobilus ir: „Ko čia iš viso rūpinatės? Padovanojot ir toliau ne jūsų bėdos“. Vėliau tiesiog išjungė telefoną.

Didžiausia bėda, kad šeimininkai dovanodami šuniukus, neturėjo patirties ir nepagalvojo, kaip svarbu užsirašyti visus žmogaus duomenis, tad liko tik telefonas, kuris dabar yra išjungtas. Panaršius internete, paaiškėjo, kad šis vyras - aferistas. Internetas pilnas dar visai neseniai sudėliotų jo skelbimų: pardavinėja šuniukus, visur tas pats numeris, tik skiriasi šuniukų veislės ir kontaktinio asmens vardas. Skelbimuose gyvenamoji vieta nurodoma Plungė, Telšiai arba Vilniaus miestas. Pardavinėjamos veislės: haskiai, labradorai, rotveileriai (parduoda itin pigiai). Vyriškio kalboje jautėsi akcentas. Telefoną skelbiame viešai - 8 643 73613. Pradėjus domėtis šia istorija, skelbimai internete akimirksniu tapo trinami.

Įtariame, kad į aferisto rankas pakliuvusi kalytė gali būti pardavinėjama kaip veislinė (galbūt labradoras, ar retriveris), taip pat perparduota turguje prekiaujantiems žmonėms. Taip pat neatmetama galimybė, kad vyras nepamatė joje perspektyvos parduoti ir išmetė. Neoficialiais duomenimis šis vyras marširuoja Plungė - Vilnius.

Informacija skurdi, bet galbūt kas nors įtariate, kieno asmens tapatybė slepiasi po šia istorija? O galbūt pamatysite turguje arba skelbimuose šią kalytę, gal netgi rasite ją išmestą lauke, prašome nelikit abejingi ir skambinkite Ievai 865080511.

Gyvūnų globos organizacija VšĮ „Naminukai“ primena ir skatina būti atsargiems dovanojant savo globojamus gyvūnus! Jeigu nesate sudarę dovanojimo sutarties formos, kurią apdovanotasis turi pasirašyti, dovanodami visada prašykite žmogaus asmens dokumento ir užsirašykite jo vardą, pavardę, gyvenamąją vietą, telefoną ir elektroninį paštą. Jei žmogus vengia pateikti šiuos duomenis - tai jau požymis, kad gyvūnas gali patekti į blogas rankas. Taip pat nepamirškite, kad pigiai pirkdami neva veislinį gyvūną be dokumentų, galite nusipirkti visai ne tą, ko tikitės.

P.S. Pirmoji nuotrauka - vienas iš aferisto paskelbtų skelbimų. Kitose nuotraukose yra dingusioji kalytė.