Pasak „Lesės“ vadovės Vestos Auškalnienės, nors prieglauda ir perpildyta šunų, ir kačių, savo kamputį joje randa ir kitokie gyvūnai: varnos, balandžiai, šeškai, jūrų kiaulytės, šinšilos, ežiukai ir kiti.

„Iš tikrųjų kartais naujieji globotiniai tampa tikru galvosūkiu, – teigia ji. – Ne visada žinome, kaip reikia jais rūpintis. Tenka kuo skubiau aiškintis, pavyzdžiui, kaip laikyti ir kuo maitinti vėžlį ar iguaną“.

Šiuo metu Vilniaus „Lesės“ savanoriai globoja įspūdingą iguaną, jauną žiurkiuką, dekoratyvinę pelytę su naujagimiais jaunikliais, porą degučių.

„Degučius atnešęs vyras mano, kad tai vienerių metų patinėliai. Tai draugiški, lengvai prie žmogaus priprantantys, švelnūs gyvūnai. Auginti juos nėra sudėtinga: reikia erdvaus, švaraus narvelio, tinkamo maisto ir švaraus vandens. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori augintinio, bet neturi laiko ar sąlygų šuniui arba katei“, – pasakoja „Lesės“ savanoriai.

Tad jei ketinate įsigyti ne visai tradicinį augintinį, prieš einant į zooparduotuvę visada verta pasidairyti ir po gyvūnų prieglaudas.

Daugiau informacijos apie „Lesės“ globotinius rasite interneto puslapyje www.lese.lt.