-Visi pradedame nuo nulio, bet papasakokite, nuo ko jūs pradėjote savo žurnalistikos karjerą? Kaip kilo mintis pradėti rašyti?

-Tiesą pasakius labai keista atsakinėti į klausimus, nes dažniausiai interviu klausimus uždavinėju aš (juokiasi). Pradėjau labai paprastai, po karjeros dienų mokykloje, kurios privertė mane susimąstyti, kodėl iki šiol nieko nerašiau, o prie viso to prisidėjo ir puikus mokytojas Dainius Palivonas, jo paskatinta ir pradėjau rašyti pirmus straipsnius.

-Žinoma, visi patiriame sėkmių ir nesėkmių, o kaip jums sekėsi pradžioje? Kokių nesėkmių patyrėte? Ar viskas klojosi puikiai?

-Tikrai nebuvo mano kelias rožėmis klotas, tai ką turiu dabar ir ką esu pasiekusi, kūriau beveik metus laiko, pirmi parašyti straipsniai buvo labai paprastučiai ir nelabai reikšmingi tuomet, dabar jie man turi kitokią prasmę, žurnalistikos gudrybių manęs niekas nemokė, tad galiu tvirtai sakyti per tiek laiko buvo visko: ir džiaugsmo ir ašarų, sunkių dienų kai norėjosi viską mesti, bet kai viską perpratau, atradau save, dabar tai tapo taip įprasta, kad atrodo be rašymo gyventi butų sunku.

-Ar turite atostogų, ką veikiate, kai randate laiko atsipūsti?

-Atostogos,kaip jos atrodo (juokiasi)? Jei iš tiesų, tai jau nelabai jų turiu, man ir šventinės, ir nešventinės dienos yra darbo dienos, o dar ir mokslai viskas susideda, tad pailsėti dažniausia tenka vasarą vieną ar dvi savaites, ir to užtenka kai tikrai mėgsti savo darbą. Na, o poilsis man yra renginiai, viešojo kalbėjimo klubas ir paskaitos, taip tobulėju ir pailsiu.

- Pasidalinkite mintimis apie teigiamas ir neigiamas žurnalisto darbo puses.

-Teigiamų tiek daug,kad net sunku būtų visas pasakyti, manau pagrindinės yra šios: naujos pažintys, kelionės, įspūdžiai. O sunkumų yra kaip ir kiekviename darbe ,tai atima daug laiko, žurnalistai turi mažai atostogų,turi būti visada pasiruošę,sekti naujienas, visuomet turi budėti.

-Ar ateitį planuojate sieti su žurnalistika?

-Tik su ja,yra dar keletą mane dominančių sričių, bet tai man artimiausia.

 - Galbūt žurnalistai turi kokių gudrybių, kaip sukaustyti skaitytojų dėmesį? Atskleiskite savo taktiką.

-Nesu iš tų,kurie mėgsta būti įžūlūs,esu nuoširdi ir suprantanti pašnekovą, niekada neiškraipau atsakymų ir stengiuosi palikti savo braižą darbuose.

-Kaip turėtų pradėti savo veiklą jaunasis žurnalistas, neseniai supratęs, jog būtent tokios karjeros nori savo gyvenime? Kaip turėtų kopti karjeros laiptais?

-Svarbiausia nekelti sau didelių reikalvimų, pradėti nuo to, kas labiausiai domina - reportažai, straipsniai ar interviu, tobulėti, domėtis, skaityti, lankytis įvairiuose užsiėmimuose, mano nuomone, svarbu turėti gerą mokytoją, kuris kryptingai padėtų judėti norima linkme.

-Ar esate laiminga, jog pasirinkote būtent šią sritį? Gal kartais kyla dvejonių?

-Iš pradžių dvejonių buvo daug,bet kai skaičiuoju savo bagaže virš 170 straipsnių, esu labai laiminga.

-Ar lankėte kokius nors žurnalistikos kursus?

-Tikrai ne,nors mokymus lankyti norėjau, bet tam laiko nebuvo,gyvenimas moko geriau, nei bet kokia mokykla.

-Gal jūsų tėvai irgi susiję su žurnalistika? Gal jie jums padeda, duoda vertingų patarimų?

-Ne, tėvai nesusiję, o patarimų netrūksta.

-Kokią knygą ar žurnalą rekomenduotumėte perskaityti pradedančiajam žurnalistui? Kodėl?

-Sunku būtų pasakyti, nes kiekvienam patinka skirtingos knygos ir žurnalai, bet pravartu domėtis įvairiais žurnalais ir neapsiriboti keletą knygų, man asmeniškai labai patinka knygos apie verslą.

-Kaip manote, ar sunku įsitvirtinti žurnalistiniame pasaulyje? Ar tai gali kiekvienas?

-Labai sunku, užsitarnauti savo vardą užtrunka, čia ne vienos dienos ir ne mėnėsio darbas, gali tikrai kiekvienas, jei yra tvirtai pasiryžęs daug dirbti ir tobulėti.

-Pagalvojate apie ateitį, tiesa? Kokius planus norite įgyvendinti ateityje?

-Tikrai taip, ateities planuose yra knyga, ji būtų skirta tėčio atminimui,ir, žinoma, žurnalistikos studijos.

-Dėkoju už atsakymus.