Deja, gyvūnų globėjai nėra lengva prižiūrėti sodybą ir visus jos keturkojus gyventojus: ūkinio pastato, kuriame gyvena šunys, būklė yra kritiška, be to, visiems jame esantiems keturkojams gyventojams nebeužtenka vietos.

Tam, kad turėtų į ką įdėti maistą ir išmaitintų aštuoniolika gyventojų, moteris vietoj dubenėlių naudoja ir senas keptuves, ir naudoti nebetinkamus metalinius arbatinukus. Šunelių guoliais tapo senos paklodės, minkštų baldų dalys. Švara palaikoma ant grindų tiesiant laikraščius. Senolė dėl ribotos savo pačios galimybės judėti, negali visų šuniukų pavedžioti po lauką, suteikti jiems progą pakvėpuoti grynu oru.

VŠĮ „Penkta koja“ savanoriai, apsilankę sodyboje, džiaugėsi, kad šį kartą teko ne gelbėti nuo žmogaus rankos nukentėjusį gyvūną, o įsitikinti, jog esama žmonių, kurie likimo nuskriaustam gyvūnui padeda visomis išgalėmis.

Visgi sąlygos, kuriomis šunys šiuo metu gyvena, nėra itin geros: „Džiugu, kad yra gyvūnų nelaimei neabejingų žmonių. Nors senolė rūpinasi benamiais atiduodama visa savo jėgas ir stengdamasi, kad augintiniams nieko netrūktų, tačiau privalome padėti šiems gyvūnams ir jų globėjai. Augintiniai beveik nemato saulės šviesos, nuolat yra uždaroje patalpoje, smarkiai apribota jų galimybė judėti, o ir mityba nėra pilnavertė“,- teigia VŠĮ „Penkta koja“ savanoriai.

Šunelių globėjos sodyboje savanoriai planuoja įrengti erdvius voljerus, kuriuose šunys galės nevaržomai judėti, o ir pačiai šeimininkei bus kur kas lengviau juos prižiūrėti. Taip pat planuojama sterilizuoti kalytes, tam, kad šunų sodyboje nedaugėtų.

Jauni šuniukai bus paimti į VŠĮ „Penkta koja“ globą ir lauks naujų šeimininkų. Kad šie norai taptų apčiuopiamu rezultatu, itin reikalinga žmonių tiek finansinė parama, tiek parama voljero statybai reikalingomis medžiagomis, būdomis, maistu, dubenėliais, antkakliais, veterinarinėmis priemonėmis (vaistais nuo erkių, kirminų) ir kitais kasdienai reikalingais daiktais.

Visi, kurie gali prisidėti prie šių darbų ir pagelbėti savanoriams, kviečiami kreiptis šiais kontaktais: Agnė, +370 685 20133, info@penktakoja.lt.