Apie 14.45 val. vietos laiku Hongkongo saloje esančiame Shau Kei Wan Thypoon Shelter laivų uoste pastebėti iš vieno laivo kylantys dūmai, kurie per keletą minučių virto juodais, o netrukus pasirodė ir atviros liepsnos kamuoliai. Apie tai DELFI pranešė skaitytojas.

Pranešimą apie gaisrą patvirtina ir užsienio žiniasklaida.

"Stovėjimui eilese laivai surikiuoti po keturis ir daugiau, ugnis neilgai trukus persimetė į greta stovėjusius jūrinius katerius, greitaeigius bei kelis žvejybinius ir keleiviams gabenti skirtus laivus. Kol pasirodė pirmosios gelbėjimo tarnybos, praėjo gal dar 10-15 min. Kol atvyko laivai-gaisrininkai praėjo geras pusvalandis", - rašė skaitytojas.

Tuo metu ugnis jau niokojo dešimtis mažų ir didesnių laivų. Kelis stovėjusius jūrinius katerius pavyko nutempti vilkikams į atvirus vandenis.

Per pirmąją valandą vėjas ugniai buvo itin palankus, tad gaisro nuraminti nepavyko. Nuolat girdėjosi sproginėjamtys stiklai, ore tvyrojo degančios plastmasės, gumos kvapas.

Antrąją valandą degė jau tik pavieniai atsiskyrę nuo pagrindinio gaisro žiginio laivai.

Visgi gelbėjimo tarnyboms pavyko gaisrą suvaldyti.

Skaičiuojama, kad sužeisti mažiausiai 5 žmonės, rašo scmp.com.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)