Filmas seka penktosios, taip pat neįmanomos, misijos siužetą, tad tam, kad pilnai suprastumėte šią dalį teks nupūsti dulkes nuo Mission Impossible: Rogue Nation. Žinoma, galite patirti pilnavertį žiūrėjimo malonumą ir nematę ankstesnių dalių, kurios šiuo atveju tik suteiktų šiokį tokį kontekstą. Tačiau toks neįpareigojantis siužetas yra vienas šauniausių šio vasaros blockbusterio elementų.

Trumpai tariant – tarptautinė teroristinė organizacija siekia susigražinti savo įkalintą vadeivą, o kartu ir pasisavinti branduolinių ginklų gamybai tinkamo plutonio. Jiems sukliudyti ir įvairiausias šnipų intrigas pakeliui išnarplioti ryžtasi ne kas kitas, o visiems gerai žinomas (bent jau turėtų būti) – Ethan’as Hunt’as (Tom Cruise).

Siužetas – paprastas ir suprantamas, tad galima atsilošti ir 2.5 valandos praskrieja su didžiuliu malonumu. Veiksmo, gaudynių, mūštynių ir dialogų, ramesnių scenų balansas yra nuostabus. Netrūksta ir šnipų filmams būdingų intrigų, tiesa, žiūrovams jos įmenamos gana anksti, tačiau lieka įdomu stebėti, kaip jas išsiaiškins patys personažai.

Meninė ir techninė juostos pusės gali atrodyti nesuvokiamos paprastiems mirtingiesiems. Mission Impossible ir toliau stumia Cruise’ą į įvairias absurdiškas avantiūras, kurioms šis ryžtasi. Tom’as filme dalyvauja sraigtasparnių gaudynėse, šoka iš itin aukštai skrendančio lėktuvo, krenta iš sraigtasparnio, šokinėja nuo vieno pastato ant kito bei važiuoja prieš eismą aplink Triumfo arką (tipinis paryžietis sunkiai sugeba važiuoti ir pagal eismą). Žodžiu, Tom’as padirbėjo iš peties, o režisierius su operatoriumi susėdo ir išgavo geriausius įmanomus kadrus tai įamžinti. Judrūs, dažnai iš arti filmuojami kadrai perteikia filme tikrai nestokojamą riziką, realizmą, bėgančio ar besivejančio veikėjo emocijas. Švarūs kameros judesiai veiksmo scenoms suteikia sofistikuotumo ir profesionalumo, kurie puikiai atspindi personažų kasdienybę.

Filme galima išvysti tiek frančizės veteranus, tiek ir naujus, tačiau pastoviais tapusius veikėjus. Chemija tarp aktorių veikia tiesiog puikiai, todėl rimtas veiksmo filmas gali labai nerūpestingai įterpti sveiko ir saikingo humoro net ir įtempčiausiose scenose.

Mission Impossible taip pat suteiks galimybė pakeliauti po vienas įspūdingiausių Europos sostinių bei civilizacijos beveik nepaliestus Kašmyro kalnus. Puikiai parinktos lokacijos ne tik sukelia prisiminimus apie vasaros atostogas, bet ir aktyviai dalyvauja kuriant bendrą veiksmo atmosferą. Judrios gatvės, būriai žmonių, istoriniai pastatai, monumentai ir neapsakomo grožio laukinė gamta tampa dar vienu priminimu ką apsaugoti nuo branduolinės destrukcijos bando Impossible Mission Force (IMF) su Ethan’u Hunt’u priešakyje.

Ar yra kas geriau nei pasakiškai skanūs ledai, karštą vasaros dieną? Greičiausiai ne. Mission Impossible: Fallout yra šie dangiški ledai – skanūs, kokybiški, lėtai, tačiau maloniai burnoje tirpstantys ir, atrodo, niekada neatsibostantys. Ši pramoga nuodėmingai gundanti, tačiau tikrai yra verta tiek pinigų, tiek laiko, kuriuos jai atiduosite. Man tai vienas kiečiausių pastaraisiais metais matytų filmų.

– Kieto filmo vertinimas: 94/ 100