DELFI skaitytojas pasidalino vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip bene 50 m stačiu Gedimino kalno šlaitu vaikinai nusileidžia bėgte. Nors situacija – gana pavojinga, vaikinams pavyksta saugiai nusileisti. Vienas jų bėgdamas nuo kalno daro bene kaskadinį triuką – iš pradžių bėga, vėliau leidžiasi kūliu, o tuomet vėl pakyla iš vietos ir sutikęs draugą paprasčiausiai nueina.

DELFI alpinizmo specialistų pasiteiravo, kokiu atveju leidžiantis nuo kalno jau prireiktų specialios įrangos. Pasak Arūno Kamandulio, „Montis Magia“ parduotuvės atstovo, kalno statumas nėra pagrindinis kriterijus. „Nuo paties žmogaus priklauso, kaip jis jaučiasi – kokia jo koordinacija, kaip jis valdo savo kūną“, - sakė jis. A. Kamandulio teigimu, vienas pagrindinių saugumo reikalavimų - sveikas protas. „Nuo kalno bėgti gal ir nereikėtų“, - pajuokavo jis.

Tiesa, bėgimas nuo kalno – ne naujas užsiėmimas. Kai kur vyksta ir specialūs bėgimo kalnais čempionatai, kurių trasas norintys įveikti bėgikai taip pat turi ir bėgte leistis nuo šlaito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)