Aukščiausia paviršiaus vieta – Kristofelio k. (375 m). Kiurasao salą dengia kserofitinių krūmynų, kaktusų, visžalių augalų sąžalynai. Kiurasao gyvena 140,8 tūkst. gyventojų (2008 m.), gyventojų tankumas – 391 žm./km². Verčiamasi turizmu, naftos rafinavimu, prekyba. Administracinis centras ir didžiausias miestas – Vilemstadas

Curacao paplūdimiai yra nedidelės smėlėtos įlankėlės su kriškolo skaidrumo vandeniu. Savaitgaliais daugelis vyksta į paplūdimius, tačiau darbo dienomis daugelyje paplūdimių galite nesutikti nė gyvos dvasios. Daugelis paplūdimių yra salos pietinėje pakrantėje, kur vanduo yra ramus. Šiaurinis krantas yra uolėtas ir jūra labai banguota. Keletas paplūdimių yra tik kelios minutės nuo miesto, tačiau dauguma jų yra Banda, šiaurės vakarinėje salos dalyje.

Kai kuriuose paplūdimiuose rasite restoranų ir kitas paslaugas teikiančių įstaigų (paprastai įėjimas į tokius paplūdimius yra mokamas), kiti paplūdimiai yra paprastesni. Vieni populiariausių paplūdimių yra Playa Knip, Cas Abou, Porto Marie, Playa Kalki, Barbara paplūdimys ir Mambo paplūdimys. Bet beveik visi paplūdimiai yra tinkami užsiimti nardymu ir plaukiojimu su akvalangu.

Nardymas – tai kvapą gniaužiantis malonumas. Curacao garsėja savo povandeniniu rojumi, kur gausu koralinių rifų ir kempnių plantacijų su tūkstančiais įvairiaspalvių tropinių žuvų. Vanduo yra maloniai šiltas ir matomumas yra nepriekaištingas. Medžioti žuvis žeberklais, gadinti ar laužyti koralus ar kriaukles yra draudžiama, siekiant apsaugoti ir išsaugoti povandeninį pasaulį.

Curasao turi daugiau nei keturiasdešimt vietų skirtų nardymui, kai kurias jų galima pasiekti tiktai valtimi. Tačiau daugelį nardymo vietų galima pasiekti nuo paplūdimio, todėl galite maloniai suderinti poilsį paplūdimyje su nardymu. Kartais žuvys skraiduolės plaukia paskui nardytojų valtis ir galite išvysti kaip jos keletą sekundžių skrenda šalia valties.

Okeanariume nardytojai gali mėgautis susitikimais su rajomis, vėžliais, gausybe tropinių žuvų ir netgi gali pamaitinti ryklius ir nusifotografuoti su jais. Daugybė nardymo centrų ir keletas nardymo mokyklų siūlo savo paslaugas: prisijungti prie nardytojų valties ar išsinuomoti nardymo įranga nėra problema, po keletą dienų trunkančių apmokymų įvairiomis kalbomis galite gauti nardytojo pažymėjimą.

Lankytinų vietų Curacao saloje lankymas suteiks Jums daugybę malonių akimirkų. Be jokios abejonės, paplūdimiai ir nardymas yra vieni pagrindinių pramogų čia. Okeanariume galima išvysti didžiulę žuvų ir jūros gyvenimo įvairovę, o povandeninėje observatorijoje netgi tie asmenys, kurie neužsiima nardymu, gali susipažinti su jūros gyvenimu.

Keliaujant į vakarus, rekomenduojame aplankyti Boca Tabla. Verta aplankyti vietos namus dėl jų architektūros ir istorijos, ypatingai Brievengat, Chobolobo ir Knip namus. Daugelis senų pastatų stūksančių Punda ir Otrabanda miestuose yra atrestauruoti ir renovuoti ir supažindina su pirmųjų atvykėlių gyvenimu.

Curasao taipogi didžiuojasi seniausia sinagoga visame vakariniame pusrutulyje ir senosiomis žydų kapinėmis. Mėgstantiems žygius siūlome apsilankyti Christoffel Parke, tai nuostabi tačiau karšta vieta. Apsilankę Curasao stručių fermoje, susipažinsite su šių milžiniškų paukščių auginimu. Hato olose siūloma susipažinti su Curasao geologine istorija. Paprasčiausi pasivaikščiojimai aplink Punda, Emma tiltu, tiesiog stebėjimas vandenyno ir vietos gyventojų ir jų užsiėmimų leis Jums pažinti Karibų ir Kiurasao žavesį.

Parduotuvės Curacao saloje garsėja savo siūlomų prekių įvairove. Čia galite rasti prekių iš Lotynų Amerikos, Šiaurės Amerikos ir Europos. Pagrindinės prekybos vietos yra Punda, Otrabanda, ir Salia. Kiti patrauklūs prekybos centrai yra Promenade ir Bloempot. Kartais gali tekti dėrėtis dėl geriausios kainos. Čia verta pirkti batus, drabužius, juvelyrinius dirbinius, tabaką ir laikrodžius. Turguje galima nusipirkti šviežių daržovių ir kitų prekių, atvežtų iš Venesuelos. Dauguma parduotuvių užsidaro pietų pertraukai ir neveikia sekmadieniais. Vietinė valiuta yra Olandų Antilų florinas (NAF, kartais dar vadinamas guldenu) ir vienas Florinas visuomet kainuoja 1,8 JAV dolerių. Daugumoje vietų galima atsiskaityti kelionės čekiais ir kreditinėmis kortelėmis.

Gamta Curacao yra daugybės driežų, iguanų ir tropinių paukščių namai. Visur galite išvysti laukines ožkas – gatvėse, šalia vietos gyventojų namų. Kadangi Curacao yra pakankamai sausas klimatas, visokių formų ir dydžių kaktusų medžiai auga šalimais prie alijošinių augalų ir sausų krūmokšnių. Curacao yra kartais vadinama Kaktusų šalimi. Be to, Curacao dar garsėja savo Divi-Divi medžiais, kurie visuomet auga vėjo kryptimi. Kiurasao salą suformavo vulkanas ir aukščiausias taškas saloje yra Christoffel kalnas (300 metrų aukščio), kurį supa Christoffel parkas šiaurės vakarinėje salos dalyje.

Klimatas

Saulė šviečia beveik visą laiką ir vidutinė temperatūra yra 82° F / 27° C. Naktį oras gerokai atvėsta, tačiau žiemą čia ne daug šalčiau nei vasarą. Nuolat pučiantis pasato vėjas iš vakarų atlieka labai svarbų vaidmenį, nes dėl jo oras saloje yra vėjuotas ir vėsus. Lyginant su kitomis Karibų jūros salomis, Curacao saloje klimatas yra ganėtinai sausas ir ne toks tropinis. Esanti Karibų jūros pietuose, Curacao yra už uraganų juostos. Tačiau kai audros juda šiaurinėje Karibų jūros dalyje, vėjas Curacao saloje aprimsta ir oras tampa ne toks vėjuotas.

Žmonės dėvi kasdienius paplūdimio ir vasarinius drabužius ištisus metus, tačiau jie pasipuošia vakarais, ypatingai jei eina i kazino, restoranus ar kitomis progomis. Skrybėlė, kepurė ne tik suteikia pavėsį, bet taipogi apsaugo šukuoseną nuo vėjo (jei vėjas nenupūs skrybėlės). Apsauga nuo saulės yra būtina tiems žmonėms, kurie nėra įpratę prie vertikalių saulės spindulių būdingų regionui, esančiam arčiau pusiaujo.