Statybų verslo atstovų apetitas toks žvėriškas, kad paprasto žmogaus normalios gyvenimo sąlygos jiems nė motais. Ar prieš planuojant statyti naująsias dėžutes buvo svarstyta, kaip padidės mašinų srautas, oro užterštumas, kiek papildomai ryte ir vakare laiko teks praleisti transporto spūstyse?

Jau ne sykį Žirmūnų ir Šiaurės miestelio bendruomenės skundėsi dėl vietų stygiaus ne tik darželiuose, bet ir mokyklose. Šiame rajone ir taip maža žalios vejos ar medžio paunksnės, tačiau atrodo, kad verslininkų tikslas tik vienas – užstatyti kiekvieną laisvą kvadratinį metrą daugiabučiais ir susižerti kišenėn pinigų.

Šiuo metu rajonas laikomas vienu patraukliausių gyventi, tačiau kas bus po kelerių metų, ar jis išliks ir toliau toks, kai nebus nė kur kojos pastatyti? Pirkdami butą atidžiai ištyrinėjome detalųjį planą, tad pro langus matomas sovietinis palikimas (senos statybos dviejų aukštų pastatas), kuris pagal patvirtintą detalųjį planą ateityje turėtų virsti komercinėmis patalpomis, mūsų negąsdino.

Tačiau dabar svarstomas naujas detalusis planas, pastato paskirtį ketinama keisti į gyvenamąjį daugiabutį. Šis gražuolis ūgtelės iki 22 m, tad turės net septynis aukštus, o nuo mūsų langų bus nutolęs 24 m (smagu bus ryte kaimynui ranką paduoti) ir uždengs savo aukščiu visą mūsų namo dalį (namai stovės lygiagrečiai), tad apie rytinės saulės spindulius galėsime pamiršti.

Įdomu tai, kad šis namas neplanuoja jokios vaikų žaidimo aikštelės, nė vienos antžeminės parkavimo vietos, tik požeminį garažą, kuriame, vargu, ar visi įstengs nusipirkti vietą savo transporto priemonei. Tad situacija statant automobilius prie namų dar „pagerės“. Numatomas itin visuomenės poreikius atitinkantis statinys. Gyventojai tikisi, kad savivaldybėje nebus patvirtintas naujasis detalusis planas, tačiau kieno bus svaresnis žodis – gyventojų ar verslininkų, siekiančių lengvų pinigų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!