Forumas įvyks „Radisson Blu Hotel Lietuva“ konferencijų centre, Vilniuje. Šiemet kviesime išrinkti labiausiai Pasaulio lietuvių bendrystei nusipelniusius projektus. Tai projektai, kurių pagalba siekiama Pasaulio lietuvius sugrąžinti į tėvynę, ar įtraukti į vykdomas veiklas, panaudojant įgytas žinias. Svarbu ir tai, kad taip Pasaulio lietuvių skatinamas bendravimas su artimaisiais likusiais tėvynėje.

Šiais metais PLEF, su informacinio partnerio DELFI pagalba, rinks Pasaulio lietuvių bendrystei labiausiai nusipelniusį projektą. Už projektus galite balsuoti paspaudę čia:


Daugiausiai balsų surinkęs projektas bus pagerbtas PLEF 2014 uždarymo metu. Balsuoti galite iki liepos 6 dienos! Apdovanojimui nominuoti trys projektai:

Alytaus aktyvistų alumni

Alytaus aktyvistų alumni (AAA) - tai iš Alytaus kilusių aktyvių žmonių bendruomenė. AAA telkia profesionalus, aktyvistus, visuomenės veikėjus, kurie kilę iš Alytaus, tačiau šiuo metu gyvena užsienyje ar kituose Lietuvos miestuose. AAA tikslas - dalintis savo žiniomis, patirtimi ir ją pritaikyti stiprinant Alytaus miestą - verslą, bendruomenes, kultūrą ir kt.

Vykdyti projektai: 

Konferencija Alytaus miesto strateginio plėtros plano iki 2020 metų pristatymui ir aptarimui;
Debatų akademija 2013 (pirmieji ir vieninteliai profesionalūs debatų mokymai Alytaus moksleiviams ir studentams);
"10+ per 1 dieną" - Alytaus miesto bendruomenių festivalis (pasaulyje plintanti bendruomenių iniciatyva, kuri Alytuje sutelkė visas miesto bendruomenes miesto aplinkos, įvaizdžio gerinimui ir bendruomeniškumo stiprinimui).

Pasaulio anykštėnų bendrija

Pasaulio anykštėnų bendrija  – tai asociacija, telkianti visuose pasaulio kraštuose, Lietuvoje ir gimtinėje gyvenančius anykštėnus bendrai veiklai.

Bendrijos tikslai:

Suburti laisvą ir dvasingą Anykščių krašto žmonių ir po pasaulį pasklidusių anykštėnų Bendriją, savo veiklą grindžiančią dora ir teisingumu, meile ir pareiga savo gimtinei, atvirą Lietuvai ir pasauliui.

Siekti Anykštijos ir nuo jos nutolusių anykštėnų bendros, įvairiapusiškos ir sutelktos veiklos savo krašto ir Lietuvos labui.

Sudaryti galimybes pasaulio anykštėnams savo dvasia, idėjomis ir kūrybine energija sugrįžti į gimtinę, prisiliesti prie šios žemės aplinkos, istorijos, kultūros, kalbos, gamtos, papročių ir tradicijų, gyvensenos ir laikmečio darbų.

Stiprinti ir plėtoti Anykščių krašte gyvenančių ir iš čia išvykusių anykštėnų asmeninius ryšius, atminti ir gaivinti šeimų ir giminių tradicijas, pagarbą ir savitarpio paramą, ugdyti Anykščių bendruomenės pilietiškumą.

Burti kitose Lietuvos ir pasaulio vietose gyvenančių anykštėnų, jų vaikų, vaikaičių ir jaunimo sambūrius, klubus, grupes, savo dvasia ir esme pritariančius Pasaulio anykštėnų bendrijos nuostatoms, plėtojančius Bendrijos pradėtus darbus.
Skatinti Bendrijos narius ir kitus anykštėnus keistis įvairia informacija, patirtimi, idėjomis, plėtoti glaudesnį bendradarbiavimą kultūros, aplinkosaugos, verslo, socialinės paramos ir kitose srityse.

Skatinti tolesnį Anykščių krašto kultūros vyksmą, identifikuoti, saugoti ir populiarinti istorijos, kultūros bei gamtos paveldą, puoselėti Didžiųjų anykštėnų atminimą ir visa tai, kas atskleidžia Anykščių krašto unikalumą ir ugdo jo žmones.

„Atgal į Lietuvą!”

„Atgal į Lietuvą!” – štai taip, drąsiai ir ryžtingai, skamba raginimas, skirtas talentingiems išeivijos lietuviams.

Projektas Backto.lt skirtas kviesti ir motyvuoti lietuvių jaunimą, gyvenantį ar studijuojantį užsienio šalyse, grįžti į Lietuvą ir pradėti savo darbo karjerą, kurti verslą, prisidėti prie socialinės gerovės stiprinimo.

Projektas Backto.lt skatina artimesnį lietuvių gyvenančių užsienyje ir lietuvių likusių Lietuvoje bendradarbiavimą.

Projektas Backto.lt kviečia užsienyje įgytas žinias, idėjas ar įgautą patirtį pritaikyti Lietuvoje.

Kaip tai vyksta?

Rengiamos konferencijos užsienio šalyse. Užsienyje gyvenantys lietuviai iš pirmų lūpų išgirsta kodėl konferencijos svečiai savų idėjų realizacijai pasirinko Lietuvą, kokiu būdu jų istorijos tapo sėkmės istorijomis, kokia šiandienos dirva ir sąlygos sugrįžtančiam kvalifikuotam lietuviui. Vykstančių diskusijų metu ieškoma sprendimų kaip pagerinti Lietuvos socialinę, verslo ir kultūrinę aplinką tam, kad sąlygos grįžti į Lietuvą taptų patrauklesnės.

Darbo galimybės Lietuvoje

Backto.lt komanda bendradarbiauja su žinomais Lietuvos darbdaviais iš IT, Finansų, NT, gamybos, turizmo, medicinos, inovacijų ir  kitų sričių. Konferencijų metu dalyviai gali tiesiogiai bendrauti su žinomais Lietuvoje veikiančių lietuviško ir užsienio kapitalo įmonių atstovais. Aukštos kvalifikacijos lietuvaičiai studijuojantys ar dirbantys užsienio šalyse gali kreiptis į Backto.lt dėl pasiūlymų dirbti Lietuvoje.

Verslo galimybės

Backto.lt komanda bendradarbiauja su Lietuvoje veikiančiais fondais ir „verslo angelais“ norinčiais investuoti į naujus verslo projektus. Išeiviai norintys realizuoti naujas verslo idėjas Lietuvoje gali kreiptis dėl naujų verslo projektų finansavimo. Domina verslo projektai orientuoti į lietuviškų produktų ar paslaugų eksportą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją