Birštono vaikų darželio-lopšelio „Vyturėlis“ auklėtojos su auklėtiniais, išsipaišiusiais veidus, užsidėjusius žmones gąsdinančias kaukes su kumpomis nosimis, ragais ir kreivom šypsenom nuo ryto klaidžiojo po kurortą ir triukšmavo kiek galėdami. Pasiėmę puodų dangčius, tarškynes, švilpukus, būgnelius ir kitas iš mamų ir darželio virtuvės pasiskolintas priemones, daužė, tarškino ir kitokiais garsais varė iš visų Birštono pašalių žiemą, kad ji išsigąstų, pabėgtų ir greičiau ateitų pavasaris.

Neatpažįstamai pasikeitusios, persirengėlės auklėtojos net nebandė tramdyti vaikų, bet pačios dar labiau rėkavo, varydamos lauk iš visų kurorto pašalių protėvių dvasias. Tik žiūrėjo, kad jų auklėtiniai per daug nepasklistų kaip viščiukai po gatves, todėl triukšmadarių eisena po kurortą buvo gana padori.

Paskui į miestelį išvažiavo kviesliai iš Birštono „Versmės“ sanatorijos. Susėdę į vežimaitį, traukiamą šventiškai papuošto arklio, grodami akordeonu, šūkalojo, visus kviesdami dalyvauti Morės deginime ir blynų vaišėse. Stabtelėję prie Birštono savivaldybės, išmoningai persirengę personos, garsiai grodamos ir dainuodamos Užgavėnių dainas, surengė savotišką pasirodymą, aplankydamos merės Nijolės Dirginčienės ir mero pavaduotojo Juozo Aleksandravičiaus kabinetus. Persirengėliai taip pat užsuko į Birštono policijos komisariatą ir Kultūros centrą, kur šeimininkus vaišino duona ir lašiniais, nekaulydami saldainių.

Birštono kurorte Morė deginama prie „Versmės“ sanatorijos – sukuriamas didelis laužas, aplinkui šoka dideli ir maži – persirengėliai ir šiaip, pasilinksminti, pavasarį prisikviesti susirinkę birštoniečiai. Bendruomenė vaišinosi čia pat kepamais blynais ir vykdė įvairias užduotis, be kurių žiema nesitraukia iš kurorto.