Pirmosios dienos vakare vyko jungtinis abiejų kurortų meno kolektyvų koncertas. Susirinkusiuosius pasveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir Neringos meras Antanas Vinkus. N. Dirginčienė pasidžiaugė, kad gražiausių šalies perlų – Birštono ir Neringos – ilgametė draugystė kasmet tik stiprėja ir įteikė kurorto-parnerio vadovui atminimo dovaną – paveikslą, kuris primintų Birštoną.

Neringos meras Antanas Vinkus Birštono savivaldybės vadovei padovanojo simbolinę Neringos žuvėdros skulptūrėlę.

Balandžio 20 d. Savivaldybėje vyko Birštono ir Neringos savivaldybių tarybų, administracijos darbuotojų ir įstaigų atstovų susitikimas.

Birštono savivaldybės merė padėkojo tarybai ir visiems darbuotojams už bendrą darbą ir sutelktumą. Ji pristatė kurortą, jo istoriją, aptarė demografinę situaciją, įstaigas, sanatorijas, kalbėjo apie įgyvendintus ir planuojamus įgyvendinti projektus, ateities perspektyvas.

Meras Antanas Vinkus padėkojo už sklandų abiejų savivaldybių bendradarbiavimą ir jungtinį koncertą. Anot jo, koncertas yra fonas konkretiems darbams apmąstyti. Neringos meras išsakė savo susižavėjimą Birštono vadovės įvairių sričių išmanymu, dalykiškumu ir atsidavimu Birštonui visa širdimi.

Savo pasisakyme jis daug dėmesio skyrė problemoms, su kuriomis susiduria Neringa, aptarti: nelegalioms statyboms, miškininkų trūkumui, stringantiems miškotvarkos klausimams, problemoms su pliažo tvarkymu ir griūvančiomis gelbėjimo stotimis. Vienas didžiausių Neringos rūpesčių – kaip pratęsti turistinį sezoną, nes šiuo metu jis tetrunka 3 mėnesius. Jis atskleidė, jog yra planuojama statyti kultūros rūmus, viešbučius, amfiteatrą ir kt., renovuoti skverus, gatves, tikimasi organizuoti pasaulinio lygio atlikėjų koncertus, kitus renginius.

Meras taip pat konsultavosi su Birštono savivaldybės vadovais, kaip spręsti Neringoje įsisenėjusias butų ūkio problemas.

Po susitikimo svečiai dalyvavo ekskursijoje po Birštoną, lankėsi sanatorijose, Nemajūnų dienos centre ir Nemajūnų Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčioje, „Karališkojoje rezidencijoje“.