Kolona baikerių užtvėrė savo transporto priemonėmis pagrindinį kelią ir sustabdė eismo srautą. Toliau buvo dar įdomiau. Važiuojant Savanorių pr. kolona elgėsi, kaip norėjo, vairavo, mūsų nuomone, chuliganiškai. Važiavo pro raudonus šviesoforo signalus, nepraleidinėjo pėsčiųjų, užstatydavo pagrindines gatves, taip neleisdama automobiliams važiuoti.

Pravažiavus Savanorių pr. esantį žiedą, be jokių įspėjamųjų ženklų, kaip numatyta KET, važiavo per raudoną šviesoforo signalą per pėsčiųjų perėją. Nebuvo nei policijos palydos, nei laikomasi KET. Pačiame žiede, mūsų eismo juostoje vienas motociklininkų lenkė mus pro dešinę pusę toje pačioje juostoje, kurioje važiavome ir mes...

Kyla klausimas, ar jie turėjo leidimą taip manevruoti kelyje miesto gatvėse, taip pat įdomu, kuo būtų pasibaigęs toks važiavimas per pėsčiųjų perėją, kaip matoma vaizdo įraše. Kas būtų nutikę, jei tuo metu į kelią per žalią šviesoforo signalą būtų išėjęs neregys, kuris vadovaujasi garsiniu signalu arba vaikas, kuris mokytas eiti degant žaliai šviesai? Net jei buvo gauti leidimai kolonai judėti miesto gatvėmis, ar kolona gali nepaisyti KET, kodėl nebuvo policijos palydos, kuri visa tai prižiūrėtų?

Nebe pirmas kartas, kada motociklų vairuotojai elgiasi gatvėse kaip panorėję... Ar mažai nelaimių mūsų keliuose?

***

DELFI kreipėsi į Vilniaus VPK su klausimu, ar tikrai buvo išduoti kokie nors leidimai važiavusiems baikeriams. Kaip informavo Kelių policijos pareigūnai, jokio leidimo dėl savarankiško eismo reguliavimo jie nebuvo suteikę.

„Organizuota motociklų ar kt. transporto priemonių kolona turėtų laikytis KET reikalavimų. Asmuo, tapęs pažeidimų liudytoju, vaizdo įrašą gali siųsti policijai per sistemą Epolicija arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Galimybė prašyti policijos palydos suteikiama nepriklausomai nuo šalies, iš kur atvyksta svečiai“, – komentavo atstovai.