Artėjant rinkimams, politikai, kandidatuojantys į Seimą, visais būdais bando išnaudoti viešąją erdvę savo reklamai. Tik ne visiems tai puikiai sekasi, kartais patiriamos ir nesėkmės.

Kauno vicemeras Simonas Kairys sekmadienį feisbuke pasidalino nuomone, kad politikai kartais bando sukčiauti, norėdami patekti į viešąją erdvę. Šį kartą jis pasidalino nuotrauka ir pastebėjimu apie socdemų kandidatę Kaune, Seimo narę Birutę Vėsaitę, kuri nebėgo visos bėgimo trasos, tačiau po medžiu palaukusi kitų dalyvių prie finišo, atbėgo prie finišo linijos.

„Negražu slėptis po medžiu priešais finišą ir visiems atbėgus, kartu finišuot. Gaila, neturėjau su kuo nufotografuoti. Juokinga.

Gerbiami kolegos politikai, jei jau kur dalyvaujate („darote“ ar kuo kitu užsiimate), tai būkit pavyzdžiu, būkit nuoširdūs, kartu išgyvenkit idėjos, nuotaikos prasmę su kitais dalyviais“, – socialiniame tinkle savo mintimis pasidalino S. Kairys.

DELFI susisiekus su B. Vėsaite, ji tikino, kad bėgime dalyvavo dėl smagumo ir distanciją šiek tiek sutrumpino.

„Mes pasirinkome šį bėgimą for fun (angl. – dėl smagumo), už švarią gamtą. Kiek nori, tiek ir bėgi. Bėgau 2,5 kilometro, tiek, kiek norėjau ir galėjau. Tegul Kauno vicemeras nekalba nesąmonių. Mes pasakėme, kad padarėme shortcut'ą (angl. – trumpesnė distancija, pasirinktas trumpesnis kelias) ir visai to nesigėdijame. Oras prastas“, – sakė politikė.