Antradienį feisbuke savo teigiama patirtimi Vilniaus autobuse pasidalijo Genė Drungilienė. Ji papasakojo, kaip padedančiai su sunkumų turinčiais keleiviais elgėsi vairuotojas.

„Šį 54-ojo maršruto autobusą vairuoja GERAS ŽMOGUS. Kai į autobusą įlipo neregys, vairuotojas prie jo priėjęs paklausė, kurioje stotelėje jis išlips. Kai kitoje stotelėje išleido žmogų neįgaliojo vežimėlyje, dar sykį priėjo prie neregio ir pasakė, kad neskubėtų išlipti savo stotelėje – jis prieis ir padės išlipti.

Žmonės, kai neretai autobusai nuvažiuoja tiesiog iš panosės, nors vairuotojas negalėjo nematyti, kad bėga vėluojantys, šis 54-ojo autobuso vairuotojas parodė nepaprastą dėmesį. Tai buvo tiesiog nuoširdus autobusą vairuojantis žmogus.

Pagarba Vilniaus viešajam transportui kaip įmonei, jeigu toks paslaugumas yra darbo kultūros dalis. Gera nuo kito gerumo :)“ – rašė G. Drungilienė.

Jos pasakojimas susilaukė beveik 500 susižavėjimo reakcijų bei patiktukų, o komentaruose žmonės pasidalijo ir savo asmeniniais įspūdžiais.

„Yra Žmonių dar!!!“ – džiaugėsi viena komentavusioji.

„Yra nuostabių vairuotojų. Kai važiuoju su dukterėčia 3 metų, kai kurie vairuotojai mums atidaro pirmas duris, tada išlipdami pasako dukterėčia „ate“ ir pamoja rankyte. Vairuotojai šypsosi, jiems vaikas dėkoja, reiškia, viską gerai padarė. Ir niekas jos nemokė, pati taip elgiasi“, – pasakojo kita moteris.

Nutikimą pakomentavo ir Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Ji su vaikučiu irgi džiaugėsi viešojo transporto vairuotojų elgesiu.

„Aš visada labai džiaugiuosi ir moju vairuotojui išsišiepusi, kai jis nuleidžia grindis, kad su kūdikiu įvažiuočiau. Mažuma grindis nuleidžia“, – rašė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

O kokių įsimintinų įstorijų viešajame transporte esate patyrę jūs? Gal vairuotojas kuo ypatingai padėjo ar dėmesio sulaukėte iš kitų keleivių? Savo pasakojimus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt