„Jei man reikėtų dažų, pirkčiau tik ten. Nes šis reklamos būdas - bent jau šioks toks savininko bandymas mąstyti. Ir, be abejo, tuojau pat užgniaužtas valdžios ir siaurakakčių „eksperčių“. Manau, kad mąstančius žmones reikia palaikyti“, - rašo skaitytojas.

„Jei merginoms nepatinka dirbti pusnuogėms, jos gali susirasti kitą darbo vietą. Tik kodėl valdžios atstovai jas turėtų gėdinti, barti, ir nurodinėti kaip joms rengtis?“, - klausia kitas skaitytojas.

„O aš tokią parduotuvę aplenkčiau, nes tai kelia įtarimą, kad kažkas ten kažkam tai negerai. O tai gali reikšti ir prastos prekės kokybės užmaskavimą... Tokia mano nuomonė“, - rašo diskusijos dalyvis.

„Kaip kavinėse, jei padavėja mielai šypsosi ir yra daili, norisi palikti arbatpinigių ir užsukti vėl ir vėl, taip ir tokioje parduotuvėje malonu lankytis. Visą šitą reikalą smerkia moterėlės, kurios ir taip per dienas apkalbinėja kitas moteris ir vadina negražiais žodžiais šiom kiek dailiau apsirengus“, - įsitikinęs skaitytojas.

„Man tai sukeltų įtarimą, kad parduotuvėje prekiaujama niekalu, kurį savininkas tokiu būdu nori įkišti, nes kitaip jo niekas neperka. Pusnuogės merginos tinka naktiniams klubams ir koncertams“, - mano skaitytojas.

„Taip, tikrai paskatintų. Kapitalistinėje sistemoje viskas turi savo kainą, patinka taip kai kam, ar ne“, - rašo diskusijos dalyvis.

„Mane tai visiškai nuogas vyras paskatintų. Juk įrodyta, kad didžiausios pirkimo iniciatorės - moterys. Net remontas dažniausiai jų idėja“, - ironiškas skaitytojas.

„Seksšope ar apatinių parduotuvėje - paskatintų. Tik ne dažų ar kokių kitų ūkio reikmenų. Čia tolygu, jei merginos sekšope dirbtų su statybiniais šalmais. Kur čia ryšys koks būtų? Lygiai taip pat jokio ryšio nematau tarp dažų flakonų ir stringų“, - dėsto skaitytojas.

„Nežinau, mano nuomone, tik mažvaikiai galėtų eiti į tokią parduotuvę tik dėl to, kad paganytų akis. Jeigu tau nieko nereikia, tai į parduotuvę net neitum. Jei eini, reiškia kažko reikia ir nesvarbu, ar ten bus pusnuogės merginos, ar ne. Ir šiaip, jei eičiau su savo vyru, tai į tokią parduotuvę tikrai neičiau. Vyrai tokie gležni sutvėrimai, kad negali nežiūrėti į gražias kūno formas, o jo antrajai pusei tai tikrai nemalonu. Tai va tokia mano nuomonė. Griežtai NE tokioms parduotuvėms“, - rašo skaitytoja.

„Neeičiau ir nenorėčiau būti tų merginų vietoje. Jausčiausi kaip tokia prekė. Eitų visokie ir žiūrėtų į mane. Dar, pilnai tikiu, ir su telefonu nufotografuotų. Kam to reikia... Nueikite į klubus ir žiūrėkite į merginas. Jei dažus pardavinėtų pusnuogiai vaikinai ir neičiau, turi būti vieta ir laikas akis paganyti“, - įsitikinusi diskusijos dalyvė.

„Konkrečiai ką nors nusipirkti nepaskatintų, bet paskatintų dar kartą prie progos užeiti į tą parduotuvę. O kiekvienas apsilankymas joje potencialiai skatina ir ką nors pirkti. Be to, esant reikalui ką nors įsigyti iš tos parduotuvės produktų asortimento, galimai eičiau būtent į tą parduotuvę. Taip kad čia vienas iš tipinių rinkodaros triukų“, - mano skaitytojas.

„Visai smagu ir įdomu! Jeigu man tuo metu nereikėtų dažų, tikrai nepaskatintų, bet tikrai praskaidrintų nuotaiką ir praeičiau pro šalį su plačia šypsena. Kuo daugiau naujų ir išradingų idėjų, tuo smagiau gyventi! Jeigu plačiau, tai gal ir užsuktų dalis smalsuolių paspoksoti į merginas, o ne į dažus. Pirkti „ką nors“ galėtų gal tik iki 30. Ir tai niekučius. Kaip kompensaciją už užėjimą“, - rašo skaitytojas.

„Jei šios merginos apsinuogino be jokios prievartos, ne iš nepritekliaus ar pan. ir tiki, kad ši akcija joms padeda įtikinti klientą pirkti - nematau bėdos. Bent jau aš jausčiausi dviprasmiškai, jei man taip apsirėdžius „specialistė“ vardintų prekės savybes ir įtikinėtų pirkti: pirma - turiu žmoną, o antra - sunku būtų atsispirti ir nepasigrožėti kūnu. Bėda ta, kad netruks rastis idėjos plagiatorių. Tuomet sulauksime, kas dar labiau sugebės šokiruoti...“, - mano diskusijos dalyvis.

„Man, kaip merginai, asmeniškai šlykštu. Nesakau, kad jos nesimpatiškos, bet darbe tokia apranga - nu sorry. Aišku, kaip direktoriai žiūri į moterį, asmeniškai tokioje parduotuvėje niekada nieko nepirkčiau. O merginos asocijuojasi su tupumu. Nemanau, kad jos super duper konsultantės savo nemokšiškumą maskuodamas plikumu. Kaip ankstesniame straipsnyje vienas vyrukas sakė, būtų superiškiau jas aprengti kombinezonais. Ir ne su liemenėlėmis, o su aptemptomis palaidinėmis, ir aptemtais kombinezonais, jei jau mano, kad moteris - prekė. Asmeniškai man toks darbdavys - miręs. Ir firmos nevertinu už rimtą“, - griežtai nuomonę dėsto skaitytoja.

„Tokioj parduotuvej JOKIU BŪDU nepirkčiau. Juk kyla labai didelis įtarimas - kokios prastos turi būti prekės, kad net pusplikes merginas reikia pasitelkti klientų priviliojimui! Mat kitaip niekas toje parduotuvėje tikriausiai ir nesilanko, kad jau reikia imtis net šitokių priemonių“, - įsitikinęs skaitytojas.

„Dažai - ne kasdieninė prekė, jeigu jau jų prireikia, tai einu į parduotuvę, renkuosi dažus, konsultuojuosi. Kokios ten pardavėjos nuogos ar su kailiniais - man jokio skirtumo, kad tik išmanytų apie dažus, nes kartais kyla klausimų ir negali sulaukti atsakymų. O va apie tas merginas, tai galvoju, kad drąsios jos, nes aš niekada negalėčiau pasiryžti tokiam dalykui, mane tai žemintų, bet kiekvienas turi savo vertybes ir ribas. Reikia pripažinti - šiuolaikinis jaunimas yra laisvesnių pažiūrų ar juos už tai smerkti. Tikrai ne. Jeigu jau labai kam pikta dėl to, tada reikėtų rinktis kitą parduotuvę“, - įsitikinusi skaitytoja.

„Ekstremaliai konservatoriškas Viduramžių kraštas. Nesakau, kad visokie ištvirkimai yra toleruotini, nereikia būti ekstremaliai moderniais tolerantiškais europiečiais. Bet žmonės, kas čia tokio blogo? Gražios merginos ir tiek. Jokio čia nuogumo nėra. Daug kur yra aprangos darbo patrauklios. Gal kai kam banko darbuotoja su oficialia apranga yra kur kas patrauklesnė ir daug labiau jaudina. Tai ką, gal dabar reik visom moterim įsivesti universalią vienuolės aprangą? Sovietmečiu dar dvelkia pas mus“, - rašo skaitytojas.

„Nėra vakarų Europoje tokių parduotuvių ir su tokiomis kvailomis akcijomis. Tai reikštų tik vieną - savininkas jaučia artėjantį bankrotą, tad vos ne striptizą pasiruošęs sušokti. Pardavėjos (už minimumą) priverstos išsirengti. Turėtų būti baudžiamas toks darbdavys, be kalbų“, - kategoriška skaitytoja.

Dėkojame DELFI skaitytojams už išreikštas nuomones!