„Esame trys studentai, išvažiavę pagal „Work and Travel“ programą ir dabar atostogaujantys Havajuose. Deja, atostogos tapo kiek įtemptos, nes papuolėme į patį uragano Lane įkarštį. Gatvėse girdėjome sirenas, kurios bylojo apie tai, kad reikia suklusti. Apsigyvenome Maui saloje, Lahaina Beach. Jau atvykus į šią salą pajutome gana stiprų vėją. Nuvykus į mūsų gyvenamąją vietą prieš pat mūsų akis visame miestelyje dingo elektra, vienintelė šviesa tuo metu toje vietoje buvo mūsų automobilio žibintai“, – DELFI pasakojo Karolis Kiniulius.

Pasak jo, apsigyvenus ten pavyko užmigti, tačiau neilgam, nes maždaug 3 valandą nakties išgirdome stiprų beldimą į duris.

„Atidarius duris mus pasitiko baisus dūmų kvapas ir vietinis gyventojas, kuris paklausė, ar gali evakuotis kartu su mumis, nes daugiau neturi su kuo, o šalia mūsų vyksta didelis gaisras. Tada savo akimis pamatėme, koks chaosas gatvėje, ir kad per dūmus beveik nieko nesimato. Išėjau į šalimais esančią gatvę ir pamačiau atvirą liepsną, kuri buvo visai šalia mūsų namo. Supratau, kad patiems reikia evakuotis. Taigi naktį praleidome besivažinėdami nuomotu automobiliu ir rytą praleidome visą parą dirbančiame „Mcdonald's“, – apie sunkiai pamirštamą naktį pasakojo jis.

K. Kiniulio teigimu, gaisrui ir uraganiniui vėjui atslūgus, jie ryte grįžo į tą vietą, kur naktį vyko gaisras ir pamatė, jog sudegė kelių hektarų plotas.

„Prireikė net kariuomenės pagalbos viską sutramdyti. Šiuo metu situacija Havajuose yra kiek geresnė, vėjas šiek tiek nurimo, tačiau parduotuvėse sunku rasti maisto produktų, kadangi žmonės yra nedidelėje panikoje, todėl dauguma būtiniausių prekių yra išpirktos“.

Vietiniai vaikinus ramino, kad greitu metu audra turi baigtis. Jie taip pat dalinasi užfiksuotais gamtos stichijų vaizdo įrašais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)