Šios varžybos taps sezono pusiaukele, todėl kuo toliau, tuo labiau dalyviams reikės taškų. O kova dėl jų neretai būna arši ir bekompromisė. Uoginių trasa jau nuo seno pasižymi kaip viena patogiausių stebėjimui ar fotografavimui. Ant kalvos atsistoję žiūrovai gali matyti praktiškai visą distanciją. Serviso zona, kur dalyviai tvarko automobilius, taip pat išdėstyta praktiškai, tad galima stebėti ne tik varžybas, bet ir jų užkulisius.

Trasa šiemet skųstis negalės ir dalyviai. Jei ankstesniais metais joje automobiliai tiesiog skraidydavo per duobes, tai šiemet trasa buvo kardinaliai atnaujinta ir sutvarkyta. Dabar organizatoriai viliasi, kad Uoginiai pretenduos į vieną geriausių etapų Aukštaitijos mėgėjų autokroso sezone.

Prieš trečiąjį etapą derėtų apžvelgti ir šiuo metu klasėse lyderiaujančius dalyvius. Jaunimo klasėje minimalia persvara pirmauja Ramygalos atstovas Karolis Petrovičius. Tačiau jam atsipalaiduoti nevalia, mat į nugarą lyderiui kvėpuoja vos vienu tašku atisliekantis Biržų krašto sportininkas Erikas Narbutas.

M-1600 klasėje situacija analogiška. 35-is taškus turi surinkęs Egidijus Nevulis, o vos tašku atsilieka Almantas Januškevičius.

M-2000 klasėje kvepia vienvaldyste. Šiemet niekam nepavyksta sustabdyti Raimundo Kukenio su „Opel Kadett“, kuris turi surinkęs 40 taškų. 29 taškus per du etapus turi surinkęs antroje vietoje žengiantis Eitvidas Bačiulis.

Smagu turėtų būti ir OPEN klasėje. Po 30 taškų turi du dalyviai - Marius Kisielis ir Artūras Stanys. Vos dviem taškais atsilieka Žilvinas Lingė.

Varžybos liepos 14-ą, sekmadienį, prasidės 12 val., kai dalyviai trasa apsuks vieną atidarymo ratą ir stos prie starto. Tačiau žiūrovams rekomenduojama atvykti ir anksčiau - ne tik tam, kad užsiimtų geresnę vietą stebėti varžybas, bet ir skirtų laiko serviso zonos apžvalgai, kurioje visada verda įdomus darbas.

Kviečiame peržvelgti nuotraukas, susipažinti su atnaujinta trasa ir tuo pačiu prisiminti epizodus iš 2011-ųjų metų, kai Uoginiuose vyko paskutinysis tų metų sezono etapas.