Šių metų vasario 12 d. buvo slidu, sostinėje paslydau ir parkritau ant dešinės rankos. Praeiviai man padėjo atsikelti ir patarė eiti į polikliniką.

Registratūroje tuo metu buvo keturios darbuotojos ir nei vieno lankytojo, tačiau susidomėjimo jokio nesukėliau. Tuomet, prilaikydama kaire ranka dešiniąją, apsipylusi ašaromis pabandžiau prašyti pagalbos, nes labai skaudėjo sumuštą ranką. Buvo akivaizdu, kad trauma rimta.

Įėjau pro atviras registratūros duris ir dar paprašiau pagalbos. Pro šalį einanti registratūros darbuotoja pasidomėjo, kokioje poliklinikoje esu registruota ir liepė eiti į savo polikliniką. Man žvėriškai skaudėjo, todėl pasakiau, kad negaliu. Tuomet pasiūlė važiuoti troleibusu. Pašiurpau nuo tokio poliklinikos darbuotojų elgesio. Net nepaklausė kas atsitiko, kokios pagalbos man reikia, netgi prisėsti nepasiūlė. Akivaizdžiai demonstravo, kad čia pagalbos nebus.

Tuomet paprašiau ant popieriaus lapo surašyti šių keturių darbuotojų pavardes, – išsigando. Tik po to nusprendė pakviesti gydytoją. Telefono su savimi neturėjau, todėl greitosios pagalbos išsikviesti irgi negalėjau. Atėjęs gydytojas mane nusivedė į kabinetą, seselei liepė suleisti nuo skausmo vaistų ir iškvietė greitąją pagalbą. Visa kita vyko jau Lazdynų greitosios pagalbos poliklinikoje – dėkinga jiems.

Padarius rentgeno nuotrauką paaiškėjo, kad išniro dešinės alkūnės sąnarys. Tačiau ką patyriau minimos poliklinikos registratūroje, mane šiurpina, man nesuprantamas dirbančių registratorių cinizmas. Manyčiau, kad tos moterys negali dirbti savo darbo, nes jos neturi nei gailesčio, nei užuojautos, nei elementarios darbuotojo etikos.

Pagalvojau apie tai, kad kiekvieną akimirką mums kiekvienam gali prireikti mažesnės ar didesnės medicinos darbuotojų pagalbos, o susidūrus su tokiais darbuotojais pasekmės gali būti nepataisomos. Taip, aš nebuvau mirtinas ligonis, tačiau tik šantažo keliu galėjau pareikalauti sau reikiamo dėmesio – tai yra baisu.

Šioms moterims poliklinikos administracija turėtų pasiūlyti šluotą, bet ne darbą su žmonėmis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Turite panašios patirties? Norite ja pasidalinti? Tai galite padaryti žemiau: