Karjeros, kaip gyvenimo kelio, pasirinkimas nelengvas uždavinys jaunam žmogui. Todėl gimnazijoje kilo mintis organizuoti tokį renginį, kuriame mokiniai daugiau sužinotų apie įvairias profesijas bei susimąstytų apie savo ateitį.

Per tris dienas mokiniams įvyko 20 paskaitų. Mokiniai susitiko su karjeros konsultantais Aivaru Pranarausku ir Daugvardu Noreikiu, su kuriais gilinosi į verslumo, lyderystės, bendravimo temas, aiškinosi, kaip mokytis ir kaip elgtis su pinigais.

Savo sėkmės istorija su mokiniais dalinosi buvę gimnazijos mokiniai: VGTU Aplinkos inžinerijos fakulteto Aplinkos apsaugos katedros docentė, mokslų daktarė Edita Baltrėnaitė bei radijo bangomis valdomų akrobatinių aviamodelių uždarų patalpų pasaulio vicečempionas Donatas Paužuolis.

Su žurnalistinio darbo ypatumais mokinius supažindino naujienų portalo „Delfi“ žurnalistė, „Piliečio“ redaktorė Kamilė Baubinaitė ir TV3 televizijos prodiuserė Ligita Krisiūnaitė bei žinių vedėja Kristina Aleknaitė.

Profesionalai iš projekto „Kam to reikia“ – „Omnitel“ viceprezidentas finansams Nerijus Datkūnas ir „IBM“ IT konsultantas Balys Morkevičius pasakojo mokiniams apie finansininko ir IT konsultanto profesijas.

Be abejo buvo susitikimų su universitetų atstovais. VU Filosofijos fakulteto Sociologijos katedros studentės surengė mokiniams interaktyvų užsiėmimą apie „etikečių klijavimą“ , o Kazimiero Simonavičiaus Universiteto ambasadoriai pristatė studijų galimybes.

Besidomintieji reklama turėjo galimybę pabendrauti su PHD žiniasklaidos ir komunikacijos planavimo agentūros projekto vadove Aiste Albertavičiūte.

Itin nuoširdus bendravimas vyko su šokio pedagoge ir „7 mūzų“ laisvalaikio centro įkūrėja Živile Miškinyte. Į šią paskaitą susirinkę mokiniai siekė išsiaiškinti, kaip suderinti mėgstamą meninę veiklą su būsima profesija.

Džiugu, kad dalis susitikimų įvyko tėvų iniciatyva. Tėvai pristatė savo profesijas: mokytojo, socialinio darbuotojo, dizainerio, mokė internetinio verslo pradžiamokslio bei akcentavo pasitikėjimo savimi, savęs pažinimo svarbą karjeros pasirinkimo kelyje. Vilniaus apylinkės teismo teisėja Rasita Kurakienė papasakojo, kokios karjeros galimybės laukia pasirinkusiųjų teisės studijas. UAB „Baltic Amadeus“ atstovai mokiniams pristatė karjeros galimybes vienoje iš perspektyviausių – internetinių technologijų srityje. Smagią paskaitą mokiniams surengė UAB „Žilinskis Co“ komanda: ne tik pristatė įvairias energetikos srities profesijas, bet ir surengė protų mūšį.

Mokiniai džiaugiasi susitikę su įdomiais žmonėmis, sužinoję daug naujo ir jau laukia naujų karjeros renginių gimnazijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)