Visus susirinkusius pasveikino nominantų atrankos komisijos pirmininkė, savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir švietimo skyriaus vedėja Regina Lisauskienė. Ji džiaugėsi, kad rajono jaunimas išties aktyvus, turi puikių idėjų ir sugeba jas įgyvendinti. Vedėja linkėjo, kad nepatekusiems į geriausiųjų sąrašą atsirastų gero pavydo, užsispyrimo, noro tobulėti ir galbūt būti apdovanotais kitais metais. Tikimasi, kad šis gražus bei prasmingas renginys taps tradicinis.

Iš viso buvo apsvarstytos 56 kandidatūros ir išrinkti nugalėtojai. Iškilmingai paskelbtos devynios nominacijos ir apdovanoti geriausieji:

1. Metų jaunimo įvykis – Didžiasalio radijo įkūrimas (pasveikinta visa komanda);
2. Metų lyderis – Ignalinos rajono gimnazijos mokinė Sigutė Dalia Tijūnelytė;
3. Metų menininkas – ignalinietis Aurimas Novikovas; Vilniaus universiteto studentas, poezijos knygos "Nemiegantys" autorius;
4. Metų Ignalinos migrantas - Simona Smirnova, Lietuvos muzikos akademijos studentė, buvusi Ignalinos jaunimo lyderė;
5. Metų moksleivis – Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos aštuntokas Giedrius Pakalka;
6. Metų jaunimo organizacija – Ateitininkų Prano Dovydaičio kuopa „Ežerų vaikai“;
7. Metų rėmėjas – Viešbutis-restoranas „Žuvėdra“;
8. Metų savanoris – Maltos ordino pagalbos tarnybos Ignalinos skyriaus jaunimo grupė;
9. Metų jaunimo sportininkė - plaukikė Dovilė Mikoliūnaitė.

Kiekvienam nominantui įteiktas diplomas, statulėlė. Ne visi dalyvavo šventėje. Vilniuje gyvenanti Simona Smirnova į savo draugus kreipėsi iš ekrano (nusifilmavo lankydamasi Ignalinoje), džiaugėsi gražiu sumanymu ir jaunimui linkėjo drąsiai siekti savo tikslų.
Apdovanojimus pagyvino mokinių pasirodymai. Dainavo Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos ansambliai „Pumpurėliai“ ir „Pumpurai“(vad. V.Ksenzovienė), Renatos Artimavičiūtės ir Gintarės Rezgytės, Vaidos Utkaitės ir vilnietės Kotrynos Paškevičiūtės duetai bei gimnazistų roko grupė „Raudonas laidas“.

Buvo padėkota Ignalinos rajono mokinių asociaciją globojančiai Tatjanai Striukovai. Ją tikrai sujaudino toks dėmesys. "Mūsų jaunimas tikrai puikus...Būkit tokie šviesūs, geri, o mes, suaugusieji, kiek galėdami jums padėsime...",- sakė T.Striukova.

Apdovanojimų šventę vedė Julija Člek, Irmantas Mikulėnas ir Milda Savickaitė. Merginos suvaidino dvi seseris – moksliukę ir savimi patenkintą puošeivą. Galiausiai jos nustojo ginčytis, susitaikė, kaip pačios pasakė, grožis ir protas susivienijo. Kitaip ir būti negalėjo – jas sužavėjo puikūs geriausio jaunimo pavyzdžiai.