Daugelis teigia, kad mokytojo profesija, svarbios pareigos darbe ir šis fotografijos pomėgis sunkiai dera, tačiau atidaryta pirmoji personalinė paroda įrodo, koks universalus, be galo aktyvus ir drąsus žmogus yra Jolita.

Kaip teigia pati autorė, fotografija - neatsitiktinis dalykas jos gyvenime. Būdama paauglė, kartu su broliu turėjo mini fotolaboratoriją namuose ir dar dabar, sakosi, jaučianti savitą ryškalų kvapą. Tačiau mokslai, studijos ir darbų sūkurys nepaliko pomėgiui vietos.

Sugrįžti prie fotografijos paskatino rami ir miela dukrelė Elzė, kurią auginant liko daug laisvo laiko. Žinoma, šalia Elzės sukosi nemažai ir draugų, kurių Jolita neįamžinti negalėjo. Tad neatsitiktinai parodos juodai baltose fotografijose – vaikai su nesuvaidintomis, natūraliomis emocijomis, dvelkiančios ramybe ir šiluma. Tik dabar, pasak Jolitos, gyvenimas tarsi skyla į dvi dalis: pirmoji - iki 17 val. Alovės pagrindinėje mokykloje šalia direktoriaus pavaduotojos ugdymui stalo, o antroji - nuo 17 val. su fotoaparatu rankose.

Parodoje dalyvavo Jolitos Petkevičienės kolegos - fotografai ir mokytojai, Alytaus rajono savivaldybės mero padėjėjas Ramūnas Bielevičius, administracijos Švietimo ir sporto skyriaus atstovai, šeimos nariai, bičiuliai. Renginį organizuoti padėjo ir vedė Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alovės filialo bibliotekininkė Birutė Jarusevičienė. Pristatymo metu dainomis širdį palietė mokyklos mažieji ir buvusi mokinė Rasa Stanevičiūtė. Autorė dėkojo Alytaus rajono savivaldybei už suteiktą finansinę paramą, Alovės bendruomenei - už pagalbą organizuojant renginį, o šeimos nariams už moralinį palaikymą ir supratingumą.

Renginio svečiai ir kolegos džiaugėsi Jolitos kūrybine sėkme ir linkėjo neblėstančios kūrybinės ugnelės, unikalių kadrų, vis didesnio pripažinimo ir kad ši paroda pasiektų platesnę auditoriją.