BC „Neptūnas“ Klaipėda feisbuko paskyroje ketvirtadienį buvo patalpintas prašymas padėti rasti vyriškį, išgelbėjusį senyvo amžiaus krepšinio gerbėją. „Neptūno“ klubo atstovai portalui „Delfi“ papasakojo, kad į rungtynes ėjusi gerbėja susmuko prie arenos.

„Trečiadienį vakare, po rungtynių, gavome žinutę nuo nukentėjusios moters sūnaus. Jis prašė padėti rasti vyrą. Tas nepažįstamas vyras – maždaug 30 metų amžiaus. Važiuodamas mašina apie 18 val. prie „Švyturio“ arenos pamatė nualpusią moterį ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Sūnus norėtų atsidėkoti asmeniškai, nes savo poelgiu nepažįstamasis galimai išgelbėjo jo mamytės gyvybę.

Moteriai buvo aukštas kraujo spaudimas ir po apžiūros ji buvo paleista iš ligoninės ir jos būklė jau stabili.

Moteris vardu Ana, rugsėjį ji švęs 75 metų jubiliejų. Ponia Ana ėjo į „Neptūno“ su „Sintek-Dzūkija“ rungtynes. Ji yra sirgalė nuo 2013 metų ir kiekvienais metais su sūnumi perka abonementus į „Neptūno“ rungtynes.

Mūsų klubas poniai Anai padovanos krepšinio kamuolį su žaidėjų parašais. Norėtume pasveikinti ir ją išgelbėjusį vyriškį. Dabar džiaugiamės, kad ponia Ana jaučiasi jau geriau ir jos sveikatos būklė yra stabilizuota. Tikimės, kad greitai ją pamatysime „Švyturio“ arenoje.

Labai gražu, kad sūnus mums parašė ir paprašė surasti tą žmogų, nes be jo žinutės nežinotume, kas vyko už arenos durų. O dėl padėjusio žmogaus – džiaugiamės, kad yra tokių pilietiškų, žmogiškų žmonių, kurie ištiesia pagalbos ranką, o ne apsimesdami, kad nieko nemato praleidžia tai pro akis. Šis įvykis turėtų įkvėpti mus visus ir dar kartą priminti mums, kad net maži darbai tampa didžiais ir tavo kelios minutės skirtos reakcijai į aplinką gali pakeisti ne vieno žmogaus likimą“, – sakė „Neptūno“ atstovai ir palinkėjo, kad tokių istorijų tik daugėtų.

Jei poniai Anai padėjęs vyriškis skaitydamas atpažintų save, prašome jį susisiekti su „Neptūno“ klubo atstovais – kad ir per jų paskyrą feisbuke.