Patirkite gyvenimą, kaip laimėjimą. Pergalė gali būti pagelbėjimas aplinkiniams, pasakymas kitiems, kad juos myli, pergalė gali būti rūpestis savo kūnu, tereikia sustoti ir jaustis dėkingu. Pergalė gali būti bet kur. Jums nebūtina gauti Nobelio premiją, bet taip pat galite džiaugtis ir jos gavimu. Svarbu pasirinkti, koks Jūsų gyvenimo tikslas. Iš esmės nugalėtojai naudojasi keliais principais.

Turėti tikslą. Mes negalime laimėti, jei nežinome, dėl ko kovojame. Daugelis žino, ko jie nenori: „aš nenoriu eiti į darbą, aš nenoriu bjauraus oro, aš nenoriu, nenoriu, nenoriu... “. Deja, tai niekad nenuveda prie tikslo.

Kodėl Jūs čia esate? Ko Jūs norite? O svarbiausia net ne tai, ko norite pasiekti, bet tai, kuo norite tapti siekdami to tikslo. Didžiąją dalį savo laiko mes praleidžiame siekdami. Kelias tikslo link ir yra esmė. Svarbu, kuo mes tampame. Kartais net nebūtina žinoti didžiojo gyvenimo tikslo, svarbu turėti tikslą bent dabartiniam gyvenimo etapui.

Turėti mažiau taisyklių. Nesąmoningai mes visiems taikome tam tikras taisykles. Kokie turime būti mes, kokie turi būti mūsų šeimos nariai, kokie turi būti žmonės gatvėje, kurių mes net nepažįstame. Kiekvienam mes galime pasakyti, kokie jie turi ar neturi būti ir kaip derėtų elgtis. Tačiau kiekvienas žmogus turi savo taisykles.

Jos nebūtinai turi būti neteisingos. Jos tiesiog kitokios. Kiekvienas žmogus išmoksta gyvenimo pamokas vis kitais būdais. Jeigu jis elgiasi ne pagal Jūsų taisykles, jis tam turi priežastį. Galbūt tokią svarią, kad mes pasijustume nejaukiai prieš tai juos teisę. Todėl turėkite mažiau taisyklių sau ir aplinkiniams.

Priimti sprendimus pagal savo vertybes. Mes, žmonės, kartais esame linkę taikytis prie minios. Kartais mes elgiamės taip, kaip yra nepriimtina mūsų moralės normoms. Kartais mes tiesiog stengiamės būti „kieti“ ir pritapti prie kolegų, grupės ar klasės draugų arba atitikti visuomenės standartus. Trumpam laikui pamiršę savo vertybes ir elgdamiesi priešingai mes galime pasijusti gerai. Tačiau taip po truputį prarandame orumą ir imame negerbti savęs. Tai atima ilgalaikę laimę. Todėl aiškiai žinokite savo vertybes ir priiminėkite gyvenimo sprendimus remdamiesi būtent jomis.

Sušvelninti neigiamas emocijas kalbos pagalba. Tai, kaip mes kalbame ir mąstome formuoja mus kaip asmenybę ir įtakoja mūsų emocijas. Jei kitas žmogus mus priverčia jaustis nemaloniai, mes galime sau sakyti, kad jis neteisus, kad jis tyčia mums pakenkė. Tačiau mes galime sau pasakyti, kad jis tiesiog suklydo. Galbūt jis nėra piktas, galbūt jis yra pasimetęs. Galbūt jis pats jaučiasi blogai, todėl jo elgesys tėra pagalbos šauksmas. Kai Jūs imate pykti, galite sau sakyti - „aš įtūžęs“ arba „aš truputėlį susierzinęs“. Jaučiate skirtumą? Tai, kaip Jūs įvardinate, kas įvyko, daro didelę įtaką Jūsų emocijoms.

Būti dėkingu. Tai yra labai paprasta. Tačiau dažnai mes tiesiog paskęstame rutinoje ir kasdienes smulkmenas, be kurių gyvenimas nebūtų toks žavus, priimame kaip savaime suprantamą dalyką. Mes kasryt einame tuo pačiu taku ir nepastebime, kokios gražios gėles sužydėjo sodelyje. Mes kasdien matome šeimos narius, kuriuos mylime, tačiau jie kasdien šalia ir pamirštame įvertinti, ką turime.

O kas būtų jei viską, ką turite šiandien prarastumėte? Juk atiduotumėte viską, kad vėl galėtumėte tai atgauti. Todėl šiandien pažiūrėkim į pasaulį taip, tarytum ką tik būtume atgavę kiekvieną mūsų gyvenimo detalę, kuri mus supa arba taip, tarytum ką tik būtume gimę. Pastebėkim tą takelį, kuriuo kasryt skubam į darbą ar į mokslus, atkreipkim dėmesį į tai, kiek daug mums reiškia tie, kurie yra šalia ir pastebėkim, kiek daug gražaus yra aplink!