Kiekvienais metais per mūsų nacionalinę šventę, Kovo 11-ąją, tenka skaityti įvairiausių straipsnių žiniasklaidoje. Šiek tiek skaudu, kad visą žiniasklaidos erdvę užima kelių dominuojančių kategorijų straipsniai. Pirmoji kategorija – tai Lietuvos politikų sveikinimai. Suprantama – jie yra privalomi, būtini ir...Be galo nuspėjami. Kita kategorija – kokių nors nuskriaustųjų užsienio arba Lietuvos lietuvių verkšlenimai, kad ne tokios Lietuvos jie tikėjosi.

Esu jaunas Lietuvos pilietis, kuris neemigravo ir neketina emigruoti iš Lietuvos, kuriam teko savo protu ir sunkiu darbu išsikovoti sau pripažinimą ir sėkmę gyvenime. Esu tas, kuris labai myli Lietuvą ir stengiasi kasdien padaryti po mažą gerą darbą vardan tos, tėvynės Lietuvos.

Nemanau, kad esu išskirtinis ar kažkuo geresnis nei daugelis mano draugų, todėl tikiu, kad ir mintys, kurias skleidžiu yra mano kartos pasakymas visiems kurie skaito.

Aš myliu Lietuva:

1. Nes galiu didžiuotis jos istorija, gyventi kupinoje iššūkių jos dabartyje ir tikiu šviesia jos ateitimi;

2. Nes neklausiu ką Lietuva padarė dėl manęs, bet kasdien galvoju, ką gero aš galiu padaryti dėl jos;

3. Nes Lietuvos valdžia, kad ir kiek klaidų bedarytų, jau 23-ius metus stengiasi sukurti kuo daugiau galimybių mūsų piliečiams ir jai pavyksta – mes galime keliauti laisvai po pasaulį, dirbti visoje Europoje, kalbėti ir rašyti tai, ką galvojame ir kritikuoti mes galime valdžią laisvai;

4. Jos žalią gamtą, gražius miestus, pajūrio kopas ir baltas kaip pasakos žiemas;

5. Jos žmones, kurie yra kūrybingi, darbštūs ir be galo protingi;

6. Nes Lietuva yra galimybių kraštas – tereikia tik norėti veikti ir turint vieną geriausių interneto ryšių pasaulyje mes galime pasiekti visus ir visada;

7. Nes Lietuvoje laimingai gyvena rusai, lenkai, žydai, totoriai ir patys lietuviai ir aš turiu galimybę draugauti su daugybe tautų;

8. Suprasdamas, kad per 23-ejus nepriklausomybės metus mes nukeliavome tiek, kiek kiti per puse amžiaus nenukeliauja;

9. Nes čia tikrai gražiausios merginos pasaulyje tiek išore, tiek ir vidumi;

10. Ir tai suprantu, kai man suspaudžią širdį, ir ašaros kaupiasi, giedant Lietuvos himną ;

11. Nes čia yra mano namai ir aš pats esu dalis tų namų.

Aš esu praktikas ir pragmatikas, mėgstantis veikti, svajoti ir kurti. Tikiuosi, kad moku pajuokauti ir pats pasijuokti. Tai sakau, kad suprastumėte, kad tokius žodžius ištarti ir pasakyti kitiems gali ir tie, kurie nėra menininkai, politikai arba mokslininkai. 

Taip, aš žinau, kad daug kam atrodys, koks kvailas ir naivus aš esu, jeigu nematau daug dalykų gimtinėj blogų. Na, o man šiandien norisi pabūti kvailiu, kuris myli Lietuvą dėl savo 11 punktų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!