Mes su vyresniąja seserimi Karolina jai esame viskas. Tiesa, dar močiutė, šuniukas ir katinėlis – mamytei taip pat labai svarbūs mūsų šeimos nariai.

Mano mamytė yra tvirta kaip uola. Jai gyvenime teko patirti sunkumų, bet jie mamytę užgrūdino – ji tapo dar stipresnė. Mano brangiausias žmogus rūpinasi mumis kiekvieną minutę. Mamytei svarbu, kad mes būtume laimingos, sočios, paglostytos, apklostytos, pakalbintos, priglaustos. Mamytės dėka aš dalyvauju įvairiuose neformaliojo ugdymo būreliuose, keliauju po Lietuvą ir pasaulį.

Aš lankau krepšinio mokyklą ir kai vyksta varžybos, tai mano ištikimiausia sirgalė mamytė sėdi pirmoje eilėje ir taip stipriai ploja, kad net delnus jai paskausta. Taip jau nutiko gyvenime, kad mamytė ir mūsų tėtis nutarė gyventi atskirai, todėl rūpestis mumis didžiąja dalimi tenka jai vienai. Tėtis taip pat dalyvauja mūsų gyvenime – mes palaikome su juo ryšį, bet mamytė mumis rūpinasi 24 valandas per parą.

Mūsų gyvenime buvo nepaprastai juodas laikotarpis, kai mamytė sirgo. Tuomet mums žemė slydo iš po kojų. Mūsų šeimos gyvenimas buvo tarsi sustojęs. Mes su seserimi tuo sunkiu laikotarpiu perėmėme mamytės pareigas: gaminome valgį, tvarkėmės, pirkome maisto produktus. Tada aš net miegojau kartu su mamyte, nes bijojau jos netekti. Kai ji gulėjo ligos patale, aš klausydavau, ar plaka jos širdelė. Visada paduodavau mamytei vaistų, atnešdavau į lovą valgį, visaip ją linksmindavau. Šioje situacijoje baimės buvo pilnos akys. Mes labai laukėme, kada mamytės liga atsitrauks. Kai ji pasveiko, buvau laimingiausias vaikas pasaulyje.

Mamytė kelia sau aukštus tikslus gyvenime. Ji dirba grožio srityje. Mano mamytė neskaičiuoja darbo valandų gražindama moteris ir vyrus. Ji savo darbštumu, atkaklumu daug pasiekė gyvenime. Po darbo mūsų brangiausioji grįžta į namus labai pavargusi, todėl mes jai išverdame kvapnios ir skanios žolelių arbatos, paruošiame jos mėgstamų sumuštinukų. Mes mamytę džiuginame gerais mokslo rezultatais ir begaline meile bei dėmesiu. Aš savo brangią mamytę pavadinčiau ne jos vardu Raja, o geriausia Mamyte pasaulyje. Ji dėl mūsų galėtų net gyvybę paaukoti.

Mamytė – pati ištikimiausia mano draugė, kurios niekas nepakeis. Be jos gyvenimas neįsivaizduojamas. Aš labai myliu savo mamytę ir noriu matyti ją visada sveiką ir laimingą. Kiek galėdama stengsiuosi savo būsimiems vaikams dovanoti tokią pačią gerovę ir šilumą, kokią dabar man suteikia brangiausias žmogus – mamytė.

Siųskite laiškus apie savo mamą adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite puikius prizus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)