Ingrida: „Mano plaukai buvo labai nualinti po cheminio garbanojimo. Jie niekaip neaugo ir buvo prastos būklės. Aš pradėjau sunkti sultis iš svogūnų ir tomis sultimis trintis galvą, plaukus. Nemalonus kvapas, bet kentėjau. Ypač pasijausdavo kvapas po lietaus ant galvos sušlapus. Bet tokias procedūras kartojau gana ilgą laiką ir pastebėjau, kad plaukai pradėjo atsigauti ir augti.

Užsiauginau tikrai ilgus sveikus plaukus. Bet tai buvo seniai, jaunystėje. Dabar man 50. Plaukai dukart trumpesni. Bet vėl, kai buvau susigarbanojus cheminiu būdu dažytus blondiniškai plaukus, jie vėl smarkiai pasižeidė, tad ėmiausi šio seno būdo trintis svogūnu galvą. Tačiau tryniausi neilgai, nes šį kartą pasidarė gėda vaikščiot „smirdančia galva“. Jaunesnei buvo lengviau.“

Lina: „Paprasčiausias mano geros veido odos būklės priežiūros receptas: kiekvieną rytą veidą prausti vienu ledo kubeliui paprasto šaldyto vandens arba žalios arbatos nuoviru (šaldytu kubeliu irgi). Jokio specialaus paakių kremo – tiesiog visam veidui drėkinantis serumas, kremas (paakiams irgi) ryte ir vakare. Vakare veidą prausiu prausimosi žėlė, skirta mišriai odai, jokių makiažo valiklių ar micelinio vandens. Vieną kartą per savaitę pasikaitinu 30 min. infrosaunoje, po kurios, kai visos veido poros atsiveria, veidą tepu maitinančiu kremu. Nors man 47-eri, veido oda atrodo puikiai.“

Orinta: „Turiu atradusi savo patarimus, kurie man labai padeda, gaila, kad dalies iš jų nežinojau paauglystėje. Štai, ką reikia daryti. Nusipraususi veidą, niekada jo nešluostyti rankšluosčiu! Tik nusausinti servetėle!

Ant veido tepti kremą, kuomet jis dar vos drėgnas, ne visiškai sausas. Taip labiau drėkinama veido oda! Makiažas tada taip pat atrodo geriau. Plaunant plaukus, šampūnu trinti tik šaknis. Geriausia perplauti kelis kartus, ne vieną. Išsiplovus plaukus, nedėti rankšluosčio ant galvos arba jį dėti tik kelioms minutėms, nes rankšluostis sugeria visą drėgmę ir išsausina plaukus.

Kavos tirščiai yra labai geras šveitiklis odai. O miegoti reikia ne palaidais plaukais, o susipinti lengvą eglutę. Plaukai išlieka gražesni, nesusivelia per naktį. Svarbiausia nesupinti per stipriai, o labai labai lengvai.“

Šis laiškas dalyvauja konkurse „Grožio patarimas“. Siųskite savo grožio patarimus – naminius ar pirktinius, procedūras ar liaudiškų priemonių idėjas – adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 100 eurų dovanų čekį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją