Apie viską iš pradžių. Žirmūnų paplūdimyje po vasaros baro terasa glaudžiasi benamių katinėlių šeima: katė mama ir net kelios vados jos vaikų... Pavyko rasti geraširdes moterėles, kurios katę mamą maitina kelerius metus, o dabar – dar ir jos vaikus.

Pasak jų, katė čia glaudžiasi maždaug trejus metus. Katė nesterilizuota ir kasmet atsiveda po kelias vadas. Šių metų „derlius“ – keturi, vos mėnesio amžiaus katinėliai bei trys, apie 4-5 mėnesių paaugliukai. Gyvena čia ir dar vienas ankstesnės vados juodas katinas, kuriam dabar apie dvejus metus. Artėja žiema ir tikimybė, kad paaugliukai kačiukai išgyvens žiemą, labai nedidelė.

Nerimą kelią ir tai, kad lauko bare dar ir dabar mėgsta susirinkti neaiškios kompanijos, kurios ne tik laužo viską aplinkui, bet gali ir nuskriausti šiuos benamiukus. Po to, kai sužinojome apie šią situaciją, netrukus mus pasiekė ir dar blogesnės žinios. Šerėja, kuri metus maitino šią šeimyną, pasakė, kad pašalus nebeeis į paplūdimį ir nebemaitins. Siūlėme pagalbą maistu, deja, perkalbėti žmogų sunku...

Taigi, negana to, kad artėja šalčiai, greitai šie katinėliai liks dar ir visai be maisto! Jie jau įpratę jo gauti, tad susirasti patys nemokės (o ir vieta tokia nedėkinga žiemos metu)... Jei gyvenate netoliese, atsiliepkite, galbūt su mūsų parama galėtumėt pagelbėti šiems vargšams išgyventi?

Gera žinia tik ta, kad pavyko pagauti dvi mažiausias katytes (jos dovanojamos – Animonda ir Alemanda). Deja, vis dar niekaip nepavyksta pagauti likusių dviejų kačiukų. O katė mama vėl laukiasi! Ją reikia gaudyti kuo skubiau. Ir vėl labai trūksta FINANSINĖS PARAMOS, kad galėtume padėti ir šiems vargšams... Suaugęs juodas katinas puola paaugliukus ir pjauna... Juos visus taip pat reikėtų bent jau sterilizuoti/kastruoti, tačiau ką daryti toliau, jei neatsiras žmogus, galintis juos šerti? Negi paleisti vėl atgal?

Jei tik galite kažkuo pagelbėti, paremti, pasiūlyti globą ar pasisiūlyti juos maitinti, atsiliepkite. Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.