Ketvirtadienį, liepos 17 d., viena močiutė rado kenčiančią būtybę tiesiog gatvėje. Ji šlubavo, senolė pagalvojo, kad kažkas negerai su kojele. Parsinešė namo, bandė pamaitinti. Vargšiukė nieko nevalgė, liūdėjo, susisukusi į kamuoliuką užmigo. Šiai močiutei visuomet stengiamės padėti, jei tik ji randa kokį bėdžių. Šį kartą, nepaisant visų perpildymų, iš jos pasakojimo supratome, kad kažkas tikrai labai negerai...

Kai Janina prasitarė, kad užčiuopia kažkokį minkštą gumbą, kuris jai panašus į kaltūną (ir ji norėjo jį nukirpti!), apėmė baisi nuojauta. Liepėme nieko neliesti ir laukti. Savanorės greitai nulėkė pas močiutę ir skubėjo su Žiede į gydyklą.

Diagnozė stulbinanti: mažylė turėjo įgimtą išvaržą, vėliau patyrė sunkią pilvo traumą, dėl ko ji trūko ir į kirkšnies plotą įkrito šlapimo pūslės dalis ir žarnytės. Košmaras kažkoks! Juk jau nežinia kiek laiko katytė kentėjo siaubingus skausmus... Be šio siaubo - dar ir kalcivirozė (virusas, kai visa burna žaizdose ir gyvūnas negali valgyti).

Operacija labai sudėtinga. Skambinusi gydytoja sakė, kad vienos žarnos dalis sunykusi, ją reikia šalinti, sunku bus sukabinti audinius, sutalpinti į mažytį pilvelį vidaus organus - viskas labai komplikuota, bet šansų yra. Gydytoja siūlė bandyti. Nebuvo laiko galvoti. Kiek tiksliai tai kainuos, dar nežinome, svarbiausia buvo, kad tik operacija pavyktų ir neišsivystytų pilvaplėvės uždegimas, jei tik Žiedė ištvers tą operaciją.

Lėlytei - vos 3-4 mėn., ilgesnio plauko, balta, visiškai naminė.

Kitą dieną sulaukėme džiugių žinių - mažylė operaciją atlaikė. Aplankėme ją klinikos stacionare - murkia nesustodama, bando žaisti, labai reikalauja dėmesio. Dabar belieka melstis, kad tik neprasidėtų uždegimas pilve, užtektų „sukabintų sienų“, būtų normalus žarnų praeinamumas, funkcionuotų pūslė (ji labai sumušta), kad neišsivystytų peritonitas... Kelias dienas bus statomos tik lašelinės, jokio maisto duoti negalima. Katytė gauna krūvą vaistų, vitaminų. Sunykusią žarną ir sumuštą puslę jai tiek skaudėjo, kad po operacijos ji jaučiasi kaip rojuje! Žiede, laikykis, mažyle! Mes visi kartu su tavimi.

Visų gerų žmonių prašome prisidėti prie Žiedukės gydymo, kol kas išleista ~500 Lt, tačiau suma dar tikrai augs. Dabar svarbiausia, kad tik nebūtų jokių komplikacijų. Ačiū, kad esate kartu!

VšĮ „Rainiukas“

Skambinkite: +370 615 58898; +370 689 73782;
Rašykite: info@rainiukas.lt