Ji viena, išduota ir pasimetusi... Keliavo lyg kažko ieškodama, liūdna, nulenkusi galvą. Ėjo ir judriu keliu, ir dulkėtais, pilkais arimais, kartkartėmis sustodama ir su didžiausiu skausmu žvelgdama į pro šalį skubančius automobilius. Tik spėjusi akyse įsižiebti viltis užgesdavo iškart... Niekas nesustojo, niekas nepakalbino... Nesustojo ir tas, kurį ji užvis labiausiai pasaulyje mylėjo. Su ašaromis akyse ji lydėjo pravažiuojančius žmones ir mūsų kraštą paliekančius paukščius, su skausmu širdyje ji žinojo, kad kitąmet jie grįš atgal – namo. Ji pati vargšė grįžti neturėjo kur.

Šiandien ji turi vardą - Leila... Kaip ją vadino anksčiau, sužinoti tikriausiai nelemta. Ji išmesta? Pabėgusi? Kol kas atsakymo į šį klausimą nežinome. Porą mėnesių besiblaškiusi Lazdijų rajone, įveikusi maždaug 10 km. atstumą nuo tos vietos, kur buvo pamatyta pirmą kartą, Leila apsistojo pas jai neabejingus žmones. Iš jų ir gavome signalą „SOS!!!“.

Visas internetas „sprogo“ nuo Leilos skelbimų, miesto skelbimų lentose kabėjo popieriniai skelbimai, informacija paskelbta rajoniniame laikraštyje... Nepastebėti galėjo tik aklas...Visiškai niekas neatsiliepė... Tai leidžia daryti išvadas, kad Leila neieškoma ir greičiausiai niekam nereikalinga.

Nors išduota ir įskaudinta, bet šiandien Leila žmogui pykčio nebejaučia. Myli besąlygiškai, myli iš visos širdies ir pati trokšta būti mylima. Jos tikėjimo žmogumi nepalaužė niekas. O ir vardą gavo prasmingą - Leila reiškia „gimusi naktį“. Tikriausiai taip ir buvo... Tikriausiai šviečiančios žvaigždės danguje džiūgavo, kad dar viena nuostabi gyvybė atėjo į šią žemę, džiaugėsi tam, kad galėtų ją saugoti, kad kenčiant galėtų jai padėti.

Leila dar visai jaunutė, vos metukų, 55 cm ūgio ties ketera. Ji - tik naminis, „sofinis - pagalvinis“ šuo. Gyvenimas voljere ar būdoje - ne jai. „Gimusi naktį“, sutverta tik laimei ir džiaugsmui, gavusi šansą antram gyvenimui, ieškanti meilės ir ramybės, dabar ji laukia jūsų Marijampolės gyvūnų mylėtojų asociacijos savanorės namuose. Visiškai sveika, gavusi vaistų nuo vidaus ir išorės parazitų, sterilizuota ir pasiruošusi naujam, geresniam, gyvenimui.

Jeigu norite turėti šią nuostabią kalytę savo namuose, jeigu norite ir galite jai dovanoti savo meilę bei rūpestį, skambinkite tel.nr. 865673757