Ne pirmą ir ne dvidešimtą kartą girdime apie piktus, amžinai neišsiblaivančius asmenis Savanorių pr., kurie pasaulyje valdžią rodo mušdami beglobes kates. Sėdi, „vakaroja“ ant suoliuko, prisišaukia tokius patiklius, jaunus žioplius kaip Žorikėlis ir smaginasi įspirdami arba kitaip nuskriausdami gyvūną.

Gavome iš vietinių kačių maitintojos pranešimą, kad Žorikui labai blogai, kad jis miršta. Žorikas paeina kelis metrus ir griūna ant šono, visiškai nekoordinuoja judesių, nenulaiko pusiausvyros, akys nemato, kojos pinasi. Manėme, galbūt nuodai. Bet ne, nebuvo jokių kitų požymių, kurie leistų daryti nunuodijimo išvadas. Kažkada turėjome katinuką panašios būklės ir gerai žinojome, kad tai gali būti insultas, trauma arba Corona virusas. Kadangi Žorikui 6 mėn., insultą atmetėme. Vėliau klinikoje padarytas Coronos testas taip pat buvo neigiamas. Liko vienintelis variantas - smegenų trauma.

Žorikas buvo nugabentas pas geriausią traumatologą-neurologą. Šioje klinikoje nuolaidų neturime, o Žorikui niekas kitas negali padėti. „Pristumti prie sienos“ atsakomybės ir noro išgelbėti vargšą sumuštą katinuką, sutikome su brangiomis procedūromis ieškant sveikatos sutrikdymo priežasčių ir būtinu gydymu, norint išgelbėti Žoriką. Katinėlis jau beveik savaitę stacionare ir sparčiai sveiksta. Kasdien jam leidžiamos krūvos vaistų, katinukas stebimas specialistų. Aišku, stebimas jis galėtų būti ir namų globoje, deja, tokios neturime.

Už stacionarą kapsi didžiuliai pinigai (diena - 25 Lt be gydymo), be to, gydymas - ne mažiau 20 Lt per dieną... Tai mums - kosminiai pinigai, kurių neturime.

Žoriką dar reiktų pastebėti, bet už stacionarą neišsimokėsime. Todėl bent savaitei prašome priglausti katinėlį savo namuose. Ieškome globėjo.

Žinoma, būtų tiesiog stebuklas rasti globą iki padovanojimo. Šio stebuklo taip pat labai laukiame... Kitaip visi suprantame, kad išgydytą Žorikėlį reikės paleisti į tą patį nesaugų kiemą, kur jis buvo sužalotas.

Labai prašome visų gerų žmonių prisidėti prie Žoriko gydymo. Dėkojame!

Kontaktai: tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VŠĮ „Rainiukas“)