Deja, moteris išėjo iš darbo ir Masiania liko jos laukti, o gal ir ieškoti... Netrukus žmonės pastebėjo, kad katytė blaškosi ant trijų kojelių. Buvo aišku, kad trauma rimta – letena kaip kaladė, kažkokia kreiva, katė kasdien silpsta, tampa vangi, apatiška. Ačiū netoliese dirbančiai Taniai, kuri sužinojusi apie bėdą tuoj susivokė, kad laukti nėra ko, reikia skubios veterinarinės pagalbos.

Moteris suorganizavo transportą, išsikvietė iš darbo išėjusią Masiankos globėją ir nuvežė į gydyklą, kur jau buvome sutarę dėl priėmimo. Prasidėjo problemos: stacionarai perpildyti, katytės nenorėjo priimti, chirurgai ligoniukę apžiūrėti galės tik po kelių dienų, o globos, žinoma, nėra.

Vargais negalais stacionaras mus priėmė. Rugsėjo 30 d. katytė bus apžiūrėta, sužinosime tiksliai, kas su koja, kokios operacijos reikės, ar dar įmanoma atstatyti netaisyklingai suaugusius kaulus (trauma jau sena!). Negalėjome palikti gatvėje sužaloto gyvūno, nepaisant jau šimtų prisiimtų globotinių.

Dirbame be patalpų, globėjų namai perpildyti ir ne tik kad negali priimti naujų globotinių, bet prašo „greičiau dovanoti“ jau globojamus. Tik kokiu būdu?! Visų gerų žmonių prašome prisidėti – reikalinga parama apžiūrai, rentgenams, stacionarui, išlaikymui, būsimai operacijai, procedūroms.

Dar tikrai nežinome, kiek viskas kainuos, tačiau tokios traumos atsieina labai brangiai. Taip pat baiminamės, kad po operacijos ar apžiūrų būsime paprašyti paimti Masianką, nes gydykloje stacionaro paskirtis nėra „gyvenamoji“. O taip ir bus. Kur tą vargšę katukę padėsime?

Labai reikalinga laikina globa. Katytė į boksą įsodinta rankomis, tai reiškia, kad ji nėra agresyvi ar laukinė. Greičiausiai priežiūra mėnesį ar daugiau bus reikalinga narve. Priemones duosime. Ačiū visiems už pagalbą.

Labai prašau paplatinti šią naujieną, jei tik turite galimybę. Kartais susimąstome: „Neturime, kur dėti gyvūno, tai ką, neimti?: O kaip neimti, jei kankinasi, vargsta?! Ar gi tai nėra visų mūsų pareiga...

Susisiekti: tel. 861558898, 868973782, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)

P.S.: nuotraukos darytos, kai ji buvo dar sveika