Gavome žinią, kad Sniegė sunkiai serga. Neėda, apatiška, labai prastos būklės. Pasirinkimo, padėti ar nepadėti, neturėjome. Suprantama, kad kažkas rimto, be veterinarinės pagalbos katė numirs. Nuogąstavimai pasitvirtino...

Gydykloje katytei buvo nustatyta anemija, kritinė temperatūra. Katė tragiškai blusuota, suprantama, turi ir vidaus parazitų. Reikalingi išsamūs tyrimai. Atlikta echoskopija - nieko nerasta. Atlikti morfologinis ir biocheminis kraujo tyrimai. Laimei, gydytoja nedelsė ir atliko kraujo tyrimą dėl erkių pernešamos ligos anaplazmozės. Liga pasitvirtino. Tai siaubinga bjaurybė, ardanti kraujo kūnelius. Gyvūnas gęsta ir be ilgo gydymo neturi jokių šansų pasveikti.

Paskirtas 2 sav. kursas antibiotikų, sulašinti/suduoti vaistai nuo parazitų. Kiti kraujo tyrimai parodys, ar nėra komplikacijų, susijusių su inkstų, kepenų funkcijomis.

Gaila Sniegės. Ji dar jauna katė, galinti džiaugtis gyvenimu. Nuostabaus būdo, labai draugiška, švelni, prieraiši meilybė. Sunku pasakyti, ar mums pavyks nugalėti anaplazmozę ir ar nebus pažeisti kiti organai. Už visus tyrimus, vaistus šiai dienai esame skolingi 220 Lt. Tai suma su didžiulėmis nuolaidomis, kurias, nepaisant visų aplinkybių (jog katė oficialiai turi šeimininkus), gydykla mums suteikė. Dar bus reikalingi papildomi kraujo tyrimai, galbūt tolimesnis gydymas - 80 Lt.

Liūdna, kai augintiniais negali pasirūpinti jų mylimi šeimininkai. O mums belieka nustoti skirstyti į beglobius - nebeglobius ir padėti gyvūnui pasveikti. Jei žmonės negali pasirūpinti augintiniu, geriausia, jei jis pakliūtų pas naujus šeimininkus, kurie turės sąlygas pasirūpinti ir prisiimti atsakomybę. Spręsime dėl Sniegės tolimesnio likimo.

Ačiū visiems už supratingumą ir pagalbą. Padėkite atsiskaityti su klinika. Skolos šiuo metu milžiniškos, o pagalbos laukiančių - šimtai.

Paskutinėse nuotraukose - kalytė Nika. Jai vos 2 metai, sterilizuota, miela, nuolanki. Nikutei labai labai reikia naujų namų ar bent laikinų globėjų ir kuo skubiau. Dabartiniuose namuose ji jau senokai nenorima ir nereikalinga... Esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus, tik padėkite kuo greičiau ją iš ten paimti!

Skambinkite, rašykite: +370 615 58898, +370 689 73782; info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)