Jau įprasta visa, kas nereikalinga, mesti lauk, ir visai nesvarbu, kad tame nereikalingame plaka gyva, jaučianti širdis. Atsikračiau ir bėdos nėra, o kam gaila, užsimerkit arba prisiimkit ant savo pečių. Taip ir gyvenam - vieni mėtom, kiti - tvarkom, kas kitų primėtyta.

Gaila, o šios nuostabios ir guvios kalytės, matyt, nesupranta savo padėties. Jos vizgina uodegėles praeiviams, dūksta tarpusavyje, miega statybinėse atliekose ir keliauja po apylinkes, tikėdamosis sutikti savo šeimininkus. Ir, žinoma, jų neranda. Tik kur ne kur - gerus žmones, kurie nepagaili joms kąsnelio maisto. O tada jos džiaugiasi, dėkoja ir grįžta ten ir kitą dieną, manydamos, kad vėl jų gurgiantys pilveliai bus pasotinti.

Ir kaip visada, atsiranda tokių, kuriems trukdo. O kai pradeda kažkam trukdyt, istorija tampa tiksinčia bomba, kurią arba kažkas nukenksmins (jei atsiras, kas priglaudžia), arba ji sprogs - nušaus, nunuodys, išveš į mišką, priduos šungaudžiams.

Mielieji, prašome atkreipti dėmesį į tuos, kurie su viltimi pagalbos laukia lauke! Šioms mažylėms gyvybiškai svarbu kuo greičiau surasti namus! Ieškote puikios draugės, šeimos šuniuko, gyvenimo palydovės?

Jei tik galite priglausti vieną iš jų, skambinkite moteriai, kuri pašeria šias mažyles, ir kuri neabejinga jų likimui tel.nr. 8 612 01080 (Raseiniai)! Jei galite priglaust, bet esate ne iš Raseinių, skambinkite „Naminukams“, galime bent pabandyti suorganizuoti transportą tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius).