Šis mažas, draugiškas, žmogaus meilės ištroškęs šunelis tikrai nevertas tiek kančių, kiek turėjo patirti. Airutė 2 metus gyveno teritorijoje prie būdos, kur kadaise sargavo, bet kai įmonė persikėlė į kitas patalpas ar bankrutavo, kalytė buvo palikta likimo valiai. Tada ją ir surado mūsų prieglaudos savanoriai. Istorija lyg tipiška. Tačiau netikėtai kalytę užklupo liga. O nelaimė po vieną nevaikšto...

Pastebėję, kad Aira pasidarė vangi, „Lesės“ savanoriai ją nugabeno pas veterinarijos gydytoją. Veterinaras diagnozavo sunkią erkių platinamą ligą – babeziozę. Tada dar paaiškėjo, kad įtrūkusios jos kepenys, prastai kreša kraujas, o dar ir širdies nepakankamumas.

Mažylė atrodė baisiai: pilvas išsipūtė kaip balionas, ji ištisai viduriavo ir kentėjo didžiulius skausmus. Savanoriai nusprendė gelbėti Airą: jai buvo atlikta operacija, perpiltas kraujas, prileista vaistų. Deja, pastangos buvo bevaisės. Aira neišgyveno.

Šunelio neliko, o skola veterinarijos klinikai prikapsėjo net iki 820 litų. Tai didelė suma savanoriams. Žinoma, sunku tikėtis, kad kas nors norės paaukoti gyvūnui, kurio jau nebėra. Bet viliamės, kad atsiras vienas kitas geraširdis žmogus, kuris panorės prisidėti prie skolos mažėjimo. Jei ne dėl Airos, tai dėl šimtų gyvybių, kurias mums dar pavyks išgelbėti.

Informacijos, kaip galite padėti, rasite „Lesės“ puslapyje.

VšĮ „Lesė“