Tik kodėl kartais tokie ypatingi ir labai reikalingi atsiranda gatvėse ar ant veterinarijos gydyklų stalų, laukdami eutanazijos? Nes visų vadinami „veisliniai“ ne visada būna su dokumentais, parodiniai, tokie, kuriais galima prekiauti. Kartais gimsta „brokų“.

Daugintojai, nepaisydami teisės aktų, numatytų sankcijų ir toliau sėkmingai kergia tarpusavyje be dokumentų įsigytus „veislinukus“, broliukus, sesytes. Krūva nesterilizuotų gyvūnų dauginasi gyvendami tragiškomis sąlygomis, o daugintojai prašo Dievo malonės, kad tik gimtų tokie, kuriuos galima būtų „prastumti“.

Romeo – vienas tų „brokų“, kurio nepavyko parduoti. Juodai baltas – kokia dabar iš jo nauda? Fantastiško grožio katinas didžiule galva, ilgiausiais pasaulyje ūsais, storulėm pėdutėm, mielas iki nualpimo, bet paruoštas „nurašymui“, nes „suveikti“ kainuojančių vadų greičiauisai nesugebės.

Daugykloje, iš kur paimtas Romeo, yra daugiau Angoros, Meino ir kitokių mišrūniukų. Gyvūnų mylėtojai, sužinoję, kad daugintoja nori atsikratyti nereikalingais, brokuotais katinėliais, suskubo gelbėti tuos, kuriuos verslininkė atiduoda dykai (pamanykit, kokia dosni!).

Romeo likimas galėjo baigtis kitaip. Kai prekė arba daiktas nereikalingas, niekas ilgai nesvarsto, kai košės trūksta ten, kur jos turi būti: nuneša prie laiptinės kaip kokį seną televizorių, kai niekas nemato, ir palieka. Arba kaip padangas kokiam miške.

Laimei, Romeo pasisekė ir jis jau saugus. Šiuo metu tobulas milžinas jau paskiepytas, kastruotas, laukia globos stacionare. Katinėliui dar nėra metų, o „mažutis“ jau sveria daugiau nei 5 kg! Murkia, glaustosi, nori bendrauti ir draugauti. Labai ieškome Romeo globos, kur jis saugiai galės laukti naujų namų.

Taip, visiems kyla klausimas, kaip tą daugyklą uždaryti? Reikia visus katinus iš jos atimti. O atėmus reikia dar ir kažkur padėti. Atimti neišeis ne tik dėl to, kad globėjų nerasi ir su padidinamuoju stiklu, bet ir dėl to, kad verslininkės veiksmus labai sunku įrodyti. Reikia įeiti į jos butą, kelių kačių ji tikrai nenorės atiduoti ir toliau sėkmingai verslaus. Čia kaip koks pragaro ratas... Bet kažką sugalvosime, tik kada, sunku pasakyti, nes tarnaujant gyvūnų gelbėjimo srityje paprasčiausiai 24 val. paroje per mažai.

Jei prisidėsite prie Romeo kastracijos, skiepų, stacionaro išlaidų, būsime labai dėkingi. Taip, Romeo tikrai pasisekė, kad apie jį sužinojome dar anksti ir galėjome perimti tiesiai iš namų, neteko jam vargti, šalti, badauti kur nors gatvėje prie konteinerio. Tačiau ir už jo laikymą stacionare bei kitas būtinas veterinarines procedūras susikaupė kelių šimtų litų suma ir ji kasdien tik didėja. Deja, tokios skolos mums neleidžia judėti į priekį ir padėti kitiems vargšams. Jei galite Romeo padovanoti laikiną globą arba namučius, prašome skambinti tel.nr. 864945231. Katinas šiuo metu Vilniuje.

Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.