Po kelių dienų vienas kačiukų rastas negyvas, kas atsitiko, niekas nežino, bet mergaitės taip išsigando, kad ir likusius mažylius gali persekioti blogas likimas, jog suskubo ieškoti pagalbos.
Iš pradžių mergytės kačiukus nunešė močiutei, kuri maitina to kiemo beglobes katytes, ji mums ir paskambino. Labai sunerimęs, drebantis balsas kitame ragelio gale paaiškino, jog įvertindama savo sveikatos būklę ir tai, kad namuose turi ne vieną iš kiemo priglaustą katę, pati močiutė įkopusi jau į devintą dešimtį, negali priimti šių „kūdikių“, nes nepasirūpins jais tinkamai, o gatvėje jie mirs.

Vienam iš kačiukų mergaitės pačios atrado namus, o Puku, sutarėme, kad priglaus porai dienų savo namuose, kol „Naminukai“ atlaisvins jam vietelę. Tačiau mergaitės tėčiui pasireiškė alergija ir Puku vėl grįžo į mažą, uždarytą kartoninę dėžutę po balkonu, su dviem dangteliais viduje – viename vanduo, kitame – maistas. Tą pačią dieną ir išvadavome jį iš tos dėžutės. Ir štai koks jis – jaukus, garsiai murkiantis, drąsus, beprotiškai meilus, norintis žmogaus kompanijos.

Puku jau „nublusintas“, naudojasi kraiko dėžute. Jis laukia gerų šeimininkų! Jeigu tik galite padovanoti jam namus, skambinkite tel.nr. 8 648 30077 („Naminukai“, Vilnius) (Jeigu negalime atsiliepti, parašykite žinutę).