Štai tokia diena išaušo ir Rasai, kuri buvo prikalbinta draugės kartu traukti miškan, pasveikinti rudenėlio ir pasivaišinti jo siūlomom gėrybėm. Ir tiesą sakant, Rasa tądien kaip tik neturėjo ūpo klajot po voratinklių karalystę: pavėlavo net į autobusą, bet tas lyg nujausdamas, kad bėganti moteris šiandien žūtbūt turi pasiekti mišką, sustojo net pravažiavęs sustojimą.

Ir netrukus Rasa jau brenda ramiu miškeliu Antaviliuose, tikėdamasi sušokdinti visus miško grybukus savo krepšelin. Ir šiukšlės, žmonių paliktos šiukšlės... Miško glūdumoje, raudonam maiše judančios šiukšlės... Gyvos šiukšlės... Verkiančios šiukšlės! Rasa netiki, drebančiom rankom vynioja maišą. Aštuonios gintarinės nustebusios akytės. Kas? Ne grybai... Žmonių paliktos „šiukšlės“. Mirčiai.

Ar įsivaizduojate kaip atrodytų britų trumpaplaukio ir bengalų veislės mišrūnai kačiukai? Prašom, pasigrožėkit, nes mes beveik įsitikinę, kad šie egzotiškos išvaizdos mažyliai neabejotinai turi šių veislių kraujo. Nors kam tai rūpi? Nei pritrenkianti išvaizda, nei neišpasakytas jaukumas vieno žmogaus nesustabdė sumest juos į maišą ir išvežti į mišką.

Net nežinodami istorijos, galime ją papasakoti, ir būkit tikri, nesuklysime. Gyveno turtingi žmonės, nusipirko veislinę katytę, galbūt tą pačią britų trumpaplaukę, bet štai neplanuotas pagausėjimas, ir, matyt, kad ne su šeimininkų parinktu mėlynakrauju partneriu, o tada... Kam gaišti laiką su tuo iš ko nepasipelnysi? Lengviausias sprendimas - išvežti ir palikti.

Tik jau Rasa, atsitiktinumo dėka suradusi pasmerktuosius, nebegalėjo palikti. Negalėjo likti abejinga. Tad autobusu namo grįžo su įspūdžiais: vienam krepšy grybai, kitam - keturi kačiukai!

Ir štai! Maždaug 2 mėn. švariausi, jaukiausi, sveiki ir baisiai išalkę mažyliai laikinai glaudžiasi Rasos namuose ir skubiai ieško šeimininkų, kuriems jų gyvybė būtų vertybė. Dvi katytės (pilkutės) ir du kačiukai (juodas ir pilkas) su įspūdingais ratilais ant šonų ir apvaliais, kiek pakeltais snukučiais smalsiai dairosi, dūksta, prižiūri viens kitą ir laukia, Tavęs šeimininke!

Dėl vieno iš šių egzotiškų miško gėrybių, skambinkite jų globėjai, gelbėtojai ir auklėtojai Rasai 8 625 86311 (Vilnius)!