Patekusi į „Naminukų“ kambarėlį, Grėja ilgą laiką bijojo net pajudėti iš vietos: tik žalios didelės akys sekė kiekvieną mūsų žingsnį. Jos pasaulis apsivertė aukštyn kojom ir ji tarsi mokėsi gyventi iš naujo.

Praėjo nemažai laiko, Grėja jau seniai nustojo krūpčioti, pažįsta visus kambarėlio gyventojus, tačiau jos jautriai širdelei namų laukimas – tikras išbandymas. Čia ji nesijaučia sava, nemoka pakovoti už save, dažni pasikeitimai bei nauji ūsuoti kambarėlio gyventojai jai nuolat kelia stresą, o kai taip nutinka, Grėja suserga ir vėl esame priversti ją uždarinėti į narvą, kur būtų atribota nuo išorės dirgiklių ir atsigautų.

Tai kartojosi jau ne kartą, todėl supratome, kad tokia jautri ir subtili katytė taps laiminga tik tada, kada vėl turės namus, nes ji jau pažįsta jų kvapą, žino, kaip susikurti savo gražius, mažus ritualus, išsirinkti jaukiausią kampelį, stebėti pro langą orų permainas, o čia viskas kitaip, čia turi būti karys, o Grėja nori žmogaus ir ramybės.

Grėja – sterilizuota, „nuparazitinta“, suženklinta, skiepyta, maždaug 3-4 m., labai prieraiši, draugiška, savo būdą atskleidžia tada, kai pradeda pasitikėti.

Labai prašome pastebėti mūsų jautruolę Grėją ir jei tik galite jai padėti ir padovanoti namus, skambinkite 8 681 38905 (Vilnius)!