Atėjo eilinis pavasaris ir maitinantys Morkytę darbuotojai su baime laukė, kada ji vėl atsives kačiukų-mirtininkų. Morkytė - labai graži katytė, kiek bailoka, nes ne kartą nukentėjusi nuo žmonių. Kasdien paduodančios maisto moterys ją glosto, ši trinasi apie kojas, prašo dėmesio, tačiau svetimų žmonių gyvūnas neprisileidžia.

Buvome informuoti, kad reikia sterilizuoti katę (prašymų sterilizuoti kiemus šiuo metu - milijonai!), taip pat užsiminta, kad kažkas negerai jai su galine koja, ir jau kelis mėnesius katelė jos beveik nemina, laiko prie savęs prispaudusi. Tuoj susivokėme, kad vargšiukė jau gali lauktis, o lūžę, pažeisti dubens kaulai niekaip neleis jai atsivesti kačiukų, todėl skubėjome į pagalbą.

Jei lūžę dubens kaulai, katė negali stangintis ir normaliai atsivesti kačiukų, vadinasi, pati miršta ir pilvelyje žūsta jos kačiukai! Tai kraupi mirtis, todėl laukti negalėjome. Jau nekalbant apie tai, kad jai nuolat skauda, ji kenčia, negali normaliai vaikščioti, pabėgti nuo šunų ar piktadarių.

Ačiū darbuotojams, kurie sutiko pagelbėti ir patykoti, kada karamelinė gražuolė įklius į gaudyklę. Viskas įvyko labai greitai ir jau kitą dieną po sugavimo laukė neišvengiamos operacijos. Morkytė buvo narkotizuota, sterilizuota (per kažkokį stebuklą nėštumo dar nebuvo!), atliktas rentgenas.

Paaiškėjo, kad sumušta visa galinė kūno dalis, išniręs šlaunikaulis, todėl reikalinga kaulo galvutės šalinimo operacija. Netrukus buvo atlikta ir antroji operacija. Taip, trauma jau sena, jei pažeisti dubens kaulai, tai jie jau seniai sugiję, ir jei tik ji lauktųsi, greičiausiai viskas baigtųsi tragiškai.

Kelias dienas po operacijos gydytoja norėjo Morkytę stebėti, todėl ši buvo palikta stacionare. Šiuo metu katukė pas laikiną globėją, gyja po operacijų narvelyje. Sugis koja ir Morka keliaus atgal, iš kur pagauta. Ji bailiukė, sunkiai adaptuojasi, pirmas 3 dienas nieko nevalgė. Manome, kad geriausia jai bus grįžti į pažįstamą aplinką.

Žinoma, nebent atsirastų norinčių tokią gražuolytę priglausti, jaukintis ir augintis. Jei turėtumėte tokių planų, praneškite.

Pavyko išvengti nelaimės. Dabar beliko atsiskaityti su klinika. Labai reikalinga Jūsų parama. 370 Lt sterilizacija ir šlaunikaulio šalinimo operacija, kelios dienos stacionare - 30 Lt, papildomas vizitas, rentgenas - 40 Lt.

Šiuo metu vykdome PSP programą, nes vėliau bus per vėlu - pasaulį išvys daugybė mažyčių beglobiukų, pasmerktų siaubingai mirčiai. Už kiekvieną operaciją turime mokėti, kas mūsų mažytei organizacijai - didžiulė našta. Labai prašome pagelbėti ir atsiskaityti už Morkytę. Atrodytų, eilinė sterilizacija, bet va kaip būna.

Dėkojame už Jūsų pagalbą ir paramą, kuri mums šiuo metu verkiant reikalinga.

Morkytę prižiūri VšĮ „Rainiukas“. Susisiekti galite el.paštu info@rainiukas.lt arba telefonu 861558898, 868973782.