Berklis, iškeliavus į naujus namus broliukui, perėmė jo pareigas ir ėmė pasitikinėti visus, ateinančius į „Lesės“ Vilniaus prieglaudos kačių kambarį. Pradžioje buvęs nedrąsus, tapo meilūnu, murkalu, norinčiu žmogaus dėmesio ir jo išsireikalaujančiu savais metodais.

Berklis – tikras šeimininkas kačių kambaryje. Jam būtina viską apžiūrėti ir reguliuoti. Jis tiesiog geros nuotaikos užtaisas – žaismingas, nenustygstantis vietoje, smalsus.

Berklis kastruotas, skiepytas, reguliariai gauna vaistų nuo parazitų. Patikrintas nuo kačių infekcinių ligų: imunodeficito, leukemijos, korona virusų.

Priešistorė: du rainiukai užsiliko pas mus po masinės, rumunų vykdytos benamių kačių sterilizacijos akcjos PSP (Pagauk-sterilizuok-paleisk). Juos atvežė sanitarinė tarnyba, sugavusi mažuosius Kanto g., Pilaitėje. Katukai užsiliko pas mus, nes sveikatos būklė, t. y. stiprus rinotracheitas neleido jiems atlikti kastracijos, o ką jau bekalbėti apie paleidimą atgal į kiemą. Vienas katulis buvo visiškai užlipusiomis akimis ir manėme, kad nepavyks akyčių išgelbėti, o kitas - su viena akele, apimta ligos. Bet gydymas davė puikių rezultatų, katinėliai pasveiko ir gali gyventi visavertį gyvenimą bei džiuginti savo šeimininkus.

Dėl Berklio teirautis „Lesės“ savanorių tel. +370 605 33452.