O tą laižymąsi pradėjome tvarkyti homeopatiniais preparatais. Laimei, padėjo. Katytę padovanojome, paaiškinome naujiems šeimininkams apie jos bėdą, nurodėme jos gydytoją, gydyklą, kur Uma gydyta. Viskas atrodė gerai, katytė naujuose namuose praleido keturis mėnesius.

Staiga, kai ant galvos nukrenta kaupėjų kelios dešimtys kačių, dešimtukas sunkių ligonių, kai jau nebelaiko nervai, jėgos senka ir apskritai prarandi viltį, kad kada nors tą beglobių situacija Lietuvoje pasikeis, paskambina Umos šeimininkė.

Kaip koks šaltas dušas: „Norime grąžinti Umą“. Moteris aiškino, kad pati turi staiga išsikraustyti iš nuomojamo buto ir tai jai sukelia didžiulį stresą (apie galimas permainas nuomojant būstą visuomet pasikalbame gyvūno dovanojimo metu, deja, žmonės tai praleidžia pro ausis). Kalbėjomės, aiškinome, kad daugybė žmonių ir savanorių taip pat nuomojasi būstą, ir tai jokiais būdais netampa priežastimi išduoti, atsikratyti gyvūno, kažkam perleisti prisiimtą atsakomybę. Ką gi, po valandos bendravimo pati šeimininkė sutiko padariusi klaidą priglausdama katę, paaiškinome žmogui, kad jokiais būdais niekada neimtų gyvūnų, nes bet koks iššūkis jai neįveikiamas, o nukentės gyvūnas. Tiesa, šeimininkė negailėjo Umai gerų žodžių, sakė, net rekomendaciją naujiems šeimininkams gali parašyti. Mat Uma dievina vaikus, myli žmogų, labai bendrauja, būna visada šalia, daug murkia, glaudžiasi, tikra draugė. Prieraiši meilutė pavergia kiekvieno širdį, tik gaila, šeimininkės širdies pavergti ja taip ir nepavyko...

Labai skaudu, apmaudu, kad Uma ir vėl išduota. Turi grįžti atgal į tą patį sudėtingą šeimininko paieškos kelią. Uma, neverk, mes tave labai mylime, ir viskas bus gerai. Mielieji, šiandien VšĮ „Rainiukas“ turi labai daug rūpesčių dėl staiga užgriuvusių ligoniukų antplūdžio, vienos kačių „kaupyklos“ tvarkymo bei jau prisiimtų šimto praktiškai nedovanojamų katinukų senučiukų, ligoniukų bei slegiančių kosminių skolų už stacionarus. Nebegalime atsiskaityti su stacionarais, esame beviltiškoje situacijoje. Todėl labai prašome pagelbėti Umai laikina globa. Negalime jos talpinti į stacionaro narvą. Grąžinta ji ir garantuotai nupliks nuo streso, nereikės net laižytis. O jei dar papuls į narvą, tikim, susirgs dar labiau. Labai ačiū.

Jei tik galite pasiūlyti laikiną globą Umai (sterilizuota, skiepyta, maždaug 3,5 m. amžiaus), paskambinkite, rašykite. Padėkite mums šioje bėdoje. Jei tik galite padėti, prašome skambinti, rašyti tel. 8 615 58898, 8 689 73782 (rašykite ir SMS, jei neatsiliepiame, dėkui). Katytė šiuo metu Vilniuje. Esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus. Laikinus globėjus viskuo, ko tik globai gali prireikti, pasistengsime aprūpinti.